Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ ΤΩΝ ΙΚΑΡΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.

Ήττα στο μπασκετικό ντέρμπυ με τον Μ.Αλέξανδρο Γιαννιτσών επεφύλαξε η πρόσφατη αγωνιστική για το παιδικό τμήμα των Ικάρων.
Σ' ένα παιχνίδι με αρκετές διακυμάνσεις και γρήγορο ρυθμό, οι Ίκαροι δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν το ροζ φύλο αγώνα , έχοντας όμως σοβαρά παράπονα για το αντιαθλητικό παιχνίδι των καλαθοσφαιριστών του Μέγα,που είχε σαν αποτέλεσμα και την αποχώρηση των Ικάρων από το γήπεδο 4 λεπτά πριν την κανονική λήξη του αγώνα.

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του προπονητή των ,τυπικά γηπεδούχων, Σερέτη Θεολόγου: "...
Εμείς σίγουρα εμφανιστήκαμε  με μεγαλύτερο πείσμα σε σχέση με το τελευταίο μας παιχνίδι, αλλά πληρώσαμε το ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αρκετά διαστήματα  του αγώνα.. Έτσι, θα φροντίσουμε στα επόμενα ματς, να μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τη ροή ενός αγώνα και να μη χάνουμε έτσι  άδοξα στο τέλος... Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς στην τωρινή πορεία του πρωταθλήματος και να είμαστε πιο ψηλά.
Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Η ομάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με πολλές απουσίες. Δεν είναι τυχαίο ότι  βρισκόμαστε  στην 5η αγωνιστική  και η ομάδα δεν παρατάχθηκε πλήρης. Δυστυχώς οι πολλοί τραυματισμοί μας πήγαν πίσω , και δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να εμφανιστούμε έτοιμοι στο ξεκίνημα. Εάν δεν είχαμε τόσα προβλήματα η πορεία μας θα ήταν διαφορετική. Παρόλα αυτά πιστεύω σε αυτά τα παιδιά , και θεωρώ ότι μόλις απελευθερωθούν θα παίξουν και καλό μπάσκετ και θα δουν το πρωτάθλημα με άλλο μάτι. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι να πετύχουμε μία  ακόμα νίκη για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Πίστωση χρόνο υπάρχει. Υπάρχουν ακόμα 3-4 ομάδες με τους ίδιους στόχους με τις οποίες δεν έχουμε και μεγάλες διαφορές. Διάθεση από πλευράς μας υπάρχει και το θα παλέψουμε μέχρι τέλους...
 Σε κάποια παιχνίδια όμως, δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα και την αυτοσυγκέντρωση που θα έπρεπε, όπως στο τωρινό...
Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός του- εσκεμένου- σκληρού παιχνιδιού των αντιπάλων που καθοδηγήθηκε από τον προπονητή του Μ.Αλεξάνδρου κ. Χαριτίδη και συνεχίστηκε  υπό την ατυχή παθητική στάση του διαιτητή που άφησε να εξελιχθεί μια τόσο επικίνδυνη κατάσταση για τα παιδιά μας!...
Για μας το μπάσκετ είναι  αθλητισμός και δεν είναι πόλεμος. Εμείς  υποδεχθήκαμε τον Μέγα  και τους αθλητές του  όπως αρμόζει,  με σεβασμό και δείξαμε άψογη φιλοξενία αφού θα ήμασταν αντίπαλοι μόνο στο παρκέ για σαράντα λεπτά. Αυτό  είπα και στο διαιτητή του αγώνα , που είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος ότι αυτή είναι η πρόθεσή μας..
Δυστυχώς η έκκλησή μας στον αντίπαλο προπονητή ν' αποσύρει από το παιχνίδι  τους συγκεκριμένους προκλητικούς, αντιαθλητικούς του, παίκτες( που δεν δέχτηκαν ούτε μία τεχνική ποινή) δεν εισακούστηκε ,γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα 4 τραυματισμούς μας!...
Οι  Ίκαροι  είναι καθαροί,, σπόρτσμαν και υπέρμαχοι του να κερδίζονται οι αγώνες στο γήπεδο. Εμείς που αγαπάμε το μπάσκετ πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να κρατήσουμε ψηλά την σημαία της αξιοπρέπειας. Δεν θα αλλάξουμε συμπεριφορά όσο και αν προκληθούμε. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία  αλγεινών πρακτικών.. Αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θα διακυβεύσουμε τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας  προς χαρά των αντιπάλων μας...Γιαυτόν ακριβώς το λόγο και απέσυρα την ομάδα πριν την κανονική λήξη του αγώνα...
.Δεν απογοητευόμαστε, παρότι μία ήττα σε τοπικό ντέρμπυ σου στοιχίζει περισσότερο, θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη συνέχεια.
. "Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός και η άμυνά μας έδωσαν το έναυσμα για να παίξουμε καλά, στο δεύτερο ημίχρονο όμως δεν κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ, αυξήσαμε  τα λάθη μας σε σχέση με άλλα παιχνίδια, τρέξαμε όταν έπρεπε,  αλλά δεν είχαμε  τα εύκολα καλάθια και δεν αποφύγαμε τα κλεψίματα από πλευράς Μέγα.. Όταν θα ξαναπαίξουμε ξανά θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι και εμείς θα προετοιμαστούμε γι' αυτό. Οι παίκτες των Ικάρων έχουν το σθένος και την ψυχική δύναμη μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια να βρίσκουν τη δύναμη που χρειάζεται. Κάθε νίκη δίνει ψυχολογικό αβαντάζ αλλά για μένα προσωπικά η έκταση της νίκης δεν σημαίνει τίποτα. Αυτά είναι για την ιστορία....".





Δεν υπάρχουν σχόλια: