Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ "ΙΚΑΡΩΝ" ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

"Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπεύθυνοι προπονητές των Ικάρων Γιαννιτσών Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος είναι υποχρεωμένοι να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους και να αποδοκιμάσουν την συμμετοχή πολύ μεγαλύτερων-ηλικιακά- αθλητών των αντιπάλων ομάδων στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ . 

Η αρνητική αυτή εξέλιξη  δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο όσον αφορά στην πρακτική εφαρμογή του ευ- αγωνίζεσθαι και της ισονομίας του πρωταθλήματος, αλλά και στην λειτουργία του συλλόγου μας λόγω της απροθυμίας των αθλητών μας να συμμετάσχουν και ν' ανταγωνιστούν το σκληρό και -πολλές φορές- αντιαθλητικό παιχνίδι, πολύ μεγαλύτερων παιδιών.

Η δηλητηρίαση της ψυχής των παιδιών και ο καταγκρεμνισμός κάθε ηθικής έννοιας είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει για την αθλητική και κοινωνική εξέλιξη των αθλητών...Και δυστυχώς δεν εξαιρούνται και "συνάδερφοι" προπονητές που στο βωμό της επιτυχίας απαξιώνουν το άθλημα και αμαυρώνουν τ' όνομα και την ιστορία των συλλόγων τους, διαπράτοντας ατοπήματα όπως το παραπάνω .
Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον "κατήφορο" που έχουν επιλέξει κάποιοι που υποτίθεται ότι "υπηρετούν" το μπάσκετ που αγαπάμε.
Θα πορευθούμε με γνώμονα και πυξίδα τις παιδαγωγικές και ηθικές μας αρχές ,φαινόμενοι αντάξιοι των προσδοκιών των παιδιών των "Ικάρων"....
"Ίκαροι" Γιαννιτσών

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις των προπονητών:
Σπόντης Νίκος: "..."Βιώνουμε  το τελευταίο διάστημα, το ανήθικο γεγονός της συμμετοχής πολύ  μεγαλυτέρων -ηλικιακά- αντιπάλων στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ.Το λυπηρό είναι ότι  οι αντίπαλοι της Ακαδημίας μας  τυγχάνουν και συγκεκριμένης ευνοικής μεταχείρισης και από τους διαιτητές των αγώνων , που ενώ διακρίνουν το "εξόφθαλμο" της όλης κατάστασης δεν αντιδρούν μ' αποτέλεσμα να τελειώνουμε κάθε παιχνίδι με πολλαπλούς τραυματισμούς....Ήμασταν και παραμένουμε πιστοί στη δέσμευση για τήρηση του ευ-αγωνίζεσθαι  εν όψει του παιδικού πρωταθλήματος . Η δέσμευση αυτή ωστόσο δεν είναι  μονομερής και ούτε μας αφαιρεί το δικαίωμα να παίρνουμε θέση σε θέματα που μας αφορούν"...Οι 'Ίκαροι" Γιαννιτσών επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου για την προστασία των δικαιωμάτων τους εάν αυτή η απαράδεκτη κατάσταση συνεχιστεί!..."
Σερέτης Θεολόγος: ".....Είμαστε απογοητευμένοι με αρκετούς από τους αντιπάλους μας που επιδοκιμάζουν τη συμμετοχή αρκετά  μεγαλύτερων παιδιών στο αντίστοιχο παιδικό πρωτάθλημα  μπάσκετ, διαταράσοντας έτσι κάθε έννοια fair-play και προδίδοντας βασικές  μπασκετικές, και όχι μόνο, αξίες....
Αν διευκολύνει, μπορούμε σε τέτοιες περιπτώσεις για λόγους fair play να θέσουμε το προ- μίνι τμήμα μας(παιδάκια α,β,γ δημοτικού)  στην απόλυτη διάθεση των αντιπάλων και να παίξουμε τους επόμενους αγώνες μας  με αυτή τη σύνθεση αρκεί να μην "καταπονούνται"ι οι προσεχείς μας αντίπαλοι και να μην υπάρχει περίπτωση να χάσουν τον αγώνα...
Απλώς, επειδή το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή  παρακαλούμε τους αρμόδιους φορείς(αντιπάλους προπονητές, παράγοντες ,διαιτητές, και Ένωση) να λάβουν σοβαρά υπόψην το θέμα αυτό ώστε να μην έρθουμε στη δυσάρεστη θέση ν' αποσυρθούμε από το πρωτάθλημα, απογοητεύοντας έτσι τα όνειρα των αθλητών μας!...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: