Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Όρμα - Πέλλα (0-0)2-2

"Το μη χείρον, βέλτιστον" σήμερα στο γήπεδο της Όρμας για την Πέλλα, αφού την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας. Με κακή εμφάνιση απέναντι σ' ένα σχετικά «βολικό» αντίπαλο, η ισοπαλία φαντάζει τελικά θετικό αποτέλεσμα, μπροστά στο φάσμα της οδυνηρής ήττας που διαγραφόταν μέχρι και τις καθυστερήσεις... Εμφάνιση που δεν μας κάνει και πολύ βάσιμα αισιόδοξους για άμεση εμφάνιση του πρώτου διπλού του πρωταθλήματος αλλά και της αγωνιστικής περιόδου 2013-14...
Στο πρώτο ημίχρονο πιο συμπαγής η Πέλλα, είχε την φλύαρη κατοχή και υπεροχή, αλλά με το ξεκίνημα από λάθος εκτίμηση στο κέντρο της άμυνας της Πέλλας, η Όρμα ήταν αυτή που απείλησε να σκοράρει, με το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων από καλή θέση, να φεύγει ακίνδυνα μακριά από το τέρμα του Ζαχαριάδη.άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική σοβαρή επίσκεψη της Όρμας στα καρέ της Πέλλας για το πρώτο ημίχρονο.
Στη συνέχεια με την μπάλα συνεχώς στα πόδια των παικτών της Πέλλας και με την νωθρή εικόνα των γηπεδούχων, θα περίμενε κανείς φάσεις και ευκαιρίες για γκολ από τους φιλοξενούμενους. Η δημιουργία όμως έλλειψε παρά την πολυκοσμία στην μεσαία γραμμή, αφού η λειψανδρία στην επίθεση και η μεγάλες αποστάσεις ήταν εμφανείς και όσες φορές η μπάλα έφτανε στην περιοχή, απομακρυνόταν κακήν κακώς από τους αμυντικούς των γηπεδούχων. Η πρώτη και μοναδική ίσως κλασική ευκαιρία για την Πέλλα του ημιχρόνου και του αγώνα, ήρθε από σέντρα του Γάκη και άστοχο σουτ του Χαχαμίδη από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Λίγο αργότερα υποψία ευκαιρίας από τον Γάκη, που δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή, με τους αμυντικούς να διώχνουν μακριά. Δυο τρία μακρυνά σουτ έφυγαν απελπιστικά άουτ, χωρίς να ανησυχήσουν τον τερματοφύλακα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κατοχή έγινε ακόμα πιο φλύαρη για την Πέλλα, αφού τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και ασταθείς αποκρούσεις, έδωσαν την ευκαιρία στην Όρμα να βγάλει αντεπιθέσεις. Σε μια απ' αυτές μετά από κερδισμένο κόρνερ στο 60', ήρθε το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά του Ρώσση στην καρδιά της καθηλωμένης άμυνας της Πέλλας. Αυτό το ζωντανό 5λεπτο για τους γηπεδούχους κράτησε λίγο και τελείωσε άδοξα, αφού η Πέλλα ισοφάρισε πέντε λεπτά αργότερα με πανομοιότυπο τρόπο και καρφωτή κεφαλιά του Ρίσκου σε σέντρα του Γάκη και ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα με πίεση για ένα 10λεπτο, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα. Μία φάση καλή φάση καταγράφεται στο 70' για την Πέλλα πάλι από στημένο, με την κεφαλιά του Ρίσκου να φεύγει άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων. 
Σε μια αντεπίθεση της Όρμας στο 85', ο Ιωάννου εκμετελευόμενος την κακή εκτίμηση των αμυντικών της Πέλλας, με σουτ κεραυνό από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα εκ νέου στην ομάδα του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αποσβολωμένοι από το δεύτερο τέρμα οι παίκτες της Πέλλας προσπάθησαν να ξαναφέρουν την μπάλα στα καρέ της Όρμας, αλλά δεν έβρισκε τρόπους, ενώ κάποιες φορές πάτησε μεν εύκολα περιοχή, χωρίς όμως κάποιο θετικό αποτέλεσμα αφού η τελική επιλογή δεν ήταν η δέουσα. Τα στημένα ήταν ο μοναδικός τρόπος να περάσει η μπάλα από την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων και μετά από δυο τρεις αποτυχημένες απόπειρες ήρθε το γκολ στο 93', με εκτέλεση φάουλ του Ρίσκου και κεφαλιά του Βογιατζή που ήταν η χρυσή αλλαγή για την ομάδα μας όπως αποδείχθηκε. Στα τρία λεπτά που απέμειναν μέχρι το τέλος από τα έξισυνολικά που έδειξε ο διαιτητής εξαιτίας του τραυματισμού του Γάκη δεν άλλαξε κάτι και το τελικό σφύριγμα μάλλον έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το δικαιότερο αποτέλεσμα.
Άχρωμη, άγευστη και «θολή» η ομάδα μας σήμερα, ταίριαξε «γάντι» με σε τοπίο αιθαλομίχλης στην περιοχή, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας περισσότερο με την «αύρα» και την φόρα των τελευταίων θετικών αποτελεσμάτων και την αδυναμία του αντιπάλου, παρά με τα όσα διεκδίκησε και ζήτησε με την εμφάνισή της. Στημένη αρκετά πίσω η ομάδα, η κατοχή και η κυκλοφορία της μπάλας, δεν θα μπορούσαν να αποφέρουν προφανώς καλύτερα αποτελέσματα. Πιο συνεπής ο Χούτας για την ομάδα μας, ενώ προσπάθησαν αρκετά Κορώνας και Ρίσκος.
Η Όρμα δεν δικαιολόγησε με την σημερινή κακή παρουσία της, τη φήμη και την εικόνα της βαθμολογικής και αγωνιστικής ανάτασης, που προμήνυαν τα τελευταία επιτυχή της αποτελέσματα.
Στο ρυθμό του αγώνα και ο μέτριος κ. Ροδοβίτης που έκανε αρκετά λάθη, σ' ένα σχετικά εύκολο διαιτητικά παιχνίδι. Δύο πέναλτι ζήτησε η Πέλλα κι ένα οι γηπεδούχοι, μ' αυτό μόνο στην ανατροπή του Κούμπου στο πρώτο μέρος, να επιφέρει τις δίκαιες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Χωρίς σημαντικά λάθη οι δύο βοηθοί, εκτός της φάσης της ανατροπής του Κούμπου, όπου ο κ. Σίπκας θα μπορούσε να πάρει την φάση, έχοντας ξεκάθαρη άποψη αφού έγινε μόλις λίγα μέτρα μπροστά του.

Η σύνθεση: Zαχαριάδης, Κούμπους, Χούτας, Γκουτούδης, Ξανθόπουλος, Χαχαμίδης(Βογιατζής), Καραμούζας, Καμπούρης(Μπουράκης), Γάκης(Στάγκος), Ρίσκος

  • Αρκετός κόσμος στο γήπεδο, γήπεδο που δεν ήταν στον αγωνιστικό χώρο και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, δυσκολεύοντας τις κινήσεις και τις μεταβιβάσεις των ποδοσφαιριστών. Σ' αυτό συνέτελεσαν βέβαια και οι κακής ποιότητας μπάλες που πρότιμησαν να χρησιμοποιούν οι γηπεδούχοι για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν...
  • Ο πάγκος της ομάδας μας, έδειξε στοιχεία της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής, με τελάρα να χρησιμοπούνται για καθίσματα. Βέβαια, φυσικά και δεν είναι εικόνα γηπέδου Α1 αυτή, που ανέχθηκε ο κ. Ροδοβίτης...
  • Εξάρθρωση αγκώνα υπέστη ο Γάκης, στη φάση του τραυματισμού του. Αντικαταστάθηκε και διακομίσθηκε σε πρακτικό και αν κρινόταν αναγκαίο στο Νοσοκομείο Έδεσσας για περισσότερες εξετάσεις.
  • Η ανάγκη για καθιέρωση του ιατρού αγώνα από αγωνιστική σε αγωνιστική γίνεται ολοένα και επιτακτικότερη, όμως η Ένωση εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα.
  • Η αποστολή μετά τον αγώνα, κατέλυσε στα Λουτρά Πόζαρ για ανάπαυση, αποθεραπεία και λουτροθεραπεία.
  • Την Ελπίδα Έδεσσας φιλοξενεί η Πέλλα την επόμενη αγωνιστική με την νίκη να αποτελεί μονόδρομο όπως και στο επόμενο εντός με τον Εθνικό, αν αναλογιστεί κανείς τους δύο δύσκολους εκτός έδρας αγώνες που ακολουθούν με Αλμωπό και Γαλατάδες.

















2 σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ είπε...

Εν΄αντιθεση με τον πρωην προεδρο και ιδιοκτητη του blog κ.ΚΑΝΟ ΠΕΤΡΟ που διαφωνω με τα σχολια του οσο αναφορα για το παιχνιδι και με την τελειως λαθος αναφορα του για τον ποδοσφαιριστη μας ΓΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ που το παιδι πηγε κατευθειαν στο νοσοκομειο και σε κανεναν πρακτικο οπως λαθασμενα αναφερει και ελπιζω να διορθωσει το σχολιο του για την δικη του υστεροφημια με μια νεα δηλωση του.Αξιζε η ομαδα τους 3 βαθμους γιατι ηταν η μονη που δημιουργησε κλασσικες ευκαιριες η μονη που πατησε μπαλλα και φυσικα αυτη που αδικηθηκε καταφορα απο τον κομπαρσο Ροδοβιτη.Σε αυτο το σημειο
θελω να σταθω η ομαδα σημερα ενω πραγματοποιησε μια καλη εμφανιση τις ελλειπε αυτο το κατι που κανει την διαφορα ωστε να παρει την νικη και εδω ακριβως επιρηπτω τις ευθυνες στην δοιηκηση που ενω συμμεριζομαι λογω της οικονομικης δυσπραγειας και κρισης να μην προβουν σε μεταγραφες αλλα ελεος το να μην προστατευουν την ομαδα απο κομπαρσους και τιποτενιους καραγκιοζηδες τυπου ροδοβιτη ειναι εξωφρενικο και αδιανοητο οταν αυτοι εχουν δειξει δειγματα καταφορης αδικιας εις βαρος μας για αυτο το λογο κυριοι της διοικησης αφιερωστε χρονο για τις επομενες διατησιες και αφηστε στην ακρη τη λογικη που λεει δεν ασχολουμαστε με διατητες και δεν ζηταμε διατησιες και χαρες διοτι εμεις ζηταμε αυτο που αξιζουμε και τιποτα παραπανω δεν θελουμε να εσθανεστε υποχρεωμενοι στους εκλογικους σας αντιπαλους ΚΥΡΙΟΙ.Κλεινωντας να ευχηθω ταχεια αναρωση και περαστικα στο ποδοσφαιριστη μας ΓΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και να επιστρεψει το γρηγοροτερο δυνατο στην αγωνιστικη δραση γιατι μας ειναι πολυτιμος.

Πέτρος Κάνος είπε...

«...και με την τελειως λαθος αναφορα του για τον ποδοσφαιριστη μας ΓΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ που το παιδι πηγε κατευθειαν στο νοσοκομειο και σε κανεναν πρακτικο οπως λαθασμενα αναφερει και ελπιζω να διορθωσει το σχολιο του για την δικη του υστεροφημια με μια νεα δηλωση του.»

Το σχόλιο(φυσικά δεν πρόκειται για δήλωση και δεν χρήζει διόρθωαης) για το ενδεχόμενο μεταφοράς του Δημήτρη σε πρακτικό και αν ήταν ανάγκη έπειτα στο νοσοκομείο, δεν είναι δικό μου, αλλά γράφω λίγο μετά το παιχνίδι ότι ακριβώς ειπώθηκε από άνθρωπο της διοίκησης που θα τον μετέφερε στην Έδεσσα χωρίς να έχει μιλήσει ακόμα με ανθρώπους εντός αγωνιστικού χώρου. Δεν ήμουν μόνος ευτυχώς, υπήρχαν και 2-3 άλλοι φίλαθλοι μπροστά και άκουσαν και το σχολίασαν για του λόγου το αληθές. Και αν τελικά πήγαινε πρώτα σε πρακτικό, δεν νομίζω να θίγει ούτε να προσβάλλει κανέναν. Όλοι πιστεύω ενδιαφερόμαστε, ο καθένας με τον τρόπο του για το καλό της ομάδας και των ποδοσφαιριστών. Το ατυχές σχόλιο περί υστεροφημίας, δεν θα το σχολιάσω κι άλλωστε δεν την διεκδικώ σε καμία έκφανση της ζωής μου... Περαστικά στον Δημήτρη.