Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΓΑΛΑΤΑΔΕΣ - ΠΕΛΛΑ (1-0)2-0

Η ομάδα μας δεν έδειξε σήμερα στους Γαλατάδες να έχει συνειδητοποιήσει ότι η 15μερη διακοπή έλαβε τέλος και μοιραία σε «χαλαρούς ρυθμούς» έχασε εύκολα από τον τοπικό Ολυμπιακό. Χωρίς φιλοδοξία και πάθος στο παιχνίδι μας, δείξαμε εικόνα αγγαρείας και δώσαμε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να επιβάλουν με το καλημέρα τον ρυθμό τους και να μας πιέσουν πολύ κυρίως στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα, όπως δεν έχουμε πιεσθεί φέτος από κανέναν αντίπαλο στο πρωτάθλημα, πλην του αγώνα με την Ελπίδα στην Έδεσσα.
Στο πρώτο ημίχρονο είμασταν απλοί θεατές και κομπάρσοι του αγώνα, με την μεσαία γραμμή να πελαγοδρομεί και την άμυνα που δεν ήταν σε καλή μέρα, ως φυσική συνέπεια να έχει κι αυτή πολλά προβλήματα. Επιθετικά σχεδόν ακίνδυνοι και με μεγάλες αποστάσεις, δεν μπορούσαμε να απειλήσουμε ορθόδοξα και ουσιαστικά, δίνοντας έτσι γήπεδο και χώρους στον Ολυμπιακό που «άνετος και ασφαλής» έβγαζε πιο πολλούς ποδοσφαιριστές στην μεσαία γραμμή, κερδίζοντας κατά κράτος σχεδόν όλες τις μονομαχίες και φέρνοντας με κάθε πιθανό τρόπο την μπάλα στην περιοχή μας..
Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και με επιθετικό πλουραλισμό, έχασε σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις κλασικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, ενώ σε ισάριθμες άλλες μόλις που πρόλαβαν να απομακρύνουν οι αμυντικοί μας την τελευταία στιγμή. Και οι τρεις μεγάλες ευκαιρίες σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής μπροστά στο τέρμα το Ζαχαριάδη, αλλά η τύχη και η αστοχία κράτησαν ανέπαφη την εστία μας, αφού η μπάλα έφευγε «ως δια μαγείας» ψηλά άουτ! Έτσι αφού αποφύγαμε τα χειρότερα και οι γηπεδούχοι φυσιολογικά κατέβασαν τον ρυθμό τους, ήρθε ένα «φθηνό» γκολ στο 30' όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή μας, ο Ζαχαριάδης έδιωξε άτσαλα και με δυσκολία την μπάλα με γροθιές εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά η αδράνεια της μεσοαμυντικής μας γραμμής έφερε τον Γιαννουσίδη μόνο αμαρκάριστο να πιάνει την κεφαλιά και να κρεμάει τον Ζαχαριάδη που βρισκόταν εκτός τέρματος, γράφοντας το 1-0. Η Πέλλα δεν είχε άμεσες απαντήσεις και όπως συμβαίνει συνήθως όταν δεχόμαστε τέρμα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παρουσιαζόμαστε χαμένοι μέσα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι με πιο μεθοδικό τρόπο χωρίς ιδιαίτερη πίεση, προσπαθούσαν να πετύχουν το δεύτερο τέρμα, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργούν τις ευκαιρίες του πρώτου 30λεπτου. Σ' ένα γέμισμα όμως στην περιοχή μας στο 40' δεν μπορέσαμε να απομακρύνουμε την μπάλα σε δύο περιπτώσεις, μετά από μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων όπου ο Καραδήμος πέρασε και τον Ζαχαριάδη και τον πρόλαβε με εξαιρετικό τάκλιν ο Καμπούρης πριν την σπρώξει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, δίνοντας την ευκαιρία στον Γιαννουσίδη να σουτάρει προς το τέρμα και τον Κούμπου που ήταν κολλημένος πάνω του, να βρίσκει την μπάλα με τα απλωμένα του χέρια. Η κα Καραγιάννη αμέσως έδειξε το σημείο του πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Βοτάρης με τον Ζαχαριάδη όμως να αποκρούει εξαιρετικά σε κόρνερ(βίντεο). Δύο λεπτά αργότερα, σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις της ομάδας μας, ο Ρίσκος ανατρέπεται καθαρά από τον Βοτάρη μέσα στην περιοχή, αλλά το θεαματικό του πέσιμο δεν πείθει βοηθό και διαιτητή που ήταν μπροστά για την παραβατικότητα της φάσης. Ότι καλό δημιούργησε η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο, έγινε από δεξιά και το κορυφαίο σήμερα Χαχαμίδη, αλλά οι πολύ ωραίες σέντρες του πέρασαν ανεκμετάλευτες.
Στο δεύτερο ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια επιθετικότητα και η ομάδα μας έδειξε πιο φρέσκια, αλλά οι βοήθειες που χρειάζονταν δεν ήρθαν ποτέ από τον κ. Τσιμπίνη. Μοιραία δεν μπορούσαμε να απειλήσουμε σοβαρά την εστία των Γαλατάδων παρότι κρατήσαμε την μπάλα στην κατοχή μας, εκτός ίσως σε μια δυο περιπτώσεις με καλές προϋποθέσεις, αλλά με κακές τελικές επιλογές. Μια τέτοια ήταν ένα αδύναμο σουτ του Δεληλάμπου από καλή θέση που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων άουτ. Το 2-0 όμως ήρθε στο 75', μετά από διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες να διώξουμε την μπάλα από την άμυνα παρότι είχαμε τον χώρο και τον χρόνο να το πράξουμε, ήρθε το κλέψιμο και η γρήγορη κάθετη μπαλιά στην περιοχή μας, με τον Μάλαμα να προλαβαίνει την έξοδο του Ζαχαριάδη και να την στέλνει στα δίχτυα. Σε άλλες δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, όμως στην μία ο Ξανθόπουλος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Καραδήμο και στην άλλη η κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Μάλαμα σε χαμηλή σέντρα, ευτυχώς για την ομάδα μας έφυγε άουτ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 2-0, απόλυτα δίκαια βάσει την εικόνας των δύο ομάδων σε ολόκληρο το 90λεπτο.
Η Πέλλα έμεινα για μεγάλο διάστημα μέσα στο παιχνίδι περισσότερο από τύχη και κυρίως αστοχία των γηπεδούχων, αλλά και της απόκρουσης του πέναλτι από τον Ζαχαριάδη στην εκπνοή του ημιχρόνου. Δεν δικαιούταν δυστυχώς τίποτα περισσότερο σήμερα, έστω κι αν πολλοί πιστεύουν ότι σε αγώνες με τέτοια εικόνα και όταν είσαι μέσα στο παιχνίδι για 75 λεπτά, μπορείς να προσπαθήσεις να κλέψεις κάτι όταν η επιθετικότητα των αντιπάλων έχει εξασθενήσει κατά πολύ... Ο κ. Τσιμπίνης όμως όπως έχει συμβεί πολλές φορές φέτος δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του, δεδομένων βέβαια των σημαντικών απουσιών μας, αλλά και όποτε το επιχείρησε περισσότερο αποσυντόνισε την ομάδα, παρά την βοήθησε. Τρανταχτό παράδειγμα η σημερινή κάκιστη διαχείριση του πολύ καλού Χαχαμίδη.  Κορυφαίος μακράν για την ομάδα μας ο Χαχαμίδης, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος...
Εμφάνιση πρωταθλητή ο Ολυμπιακός κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δικαίως βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με μεγάλο πλουραλισμό κυρίως μεσοεπιθετικά.
Πολύ καλή η διαιτητική τριάδα, έστω κι αν υπάρχουν δίκαια παράπονα απ' την ομάδας για το μη καταλογισμό πέναλτι στον Ρίσκο και την υπόδειξη του «αυστηρού» πέναλτι υπέρ της τοπικής ομάδας.

Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Κούμπους(Μπουράκης), Γκουτούδης, Καμπούρης, Ξανθόπουλος, Χαχαμίδης, Κορώνας, Καραμούζας, Δεληλάμπου(Πετρούσης), Ρίσκος, Βογιατζής.












Δεν υπάρχουν σχόλια: