Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Δημόσιο: Έρχονται 3.150 θέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία

Θέμα ημερών είναι η έκδοση δύο προκηρύξεων για την πρόσληψη 3.150 εκπαιδευτικών στα σχολεία και γιατρών στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.
Θα προσληφθούν 2.000 καθηγητές στα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Υπουργείου Παιδείας και 1.150 επικουρικοί γιατροί για την κάλυψη αναγκών των νοσοκομειακών μονάδων.
Οι εκπαιδευτικοί-σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Υπουργείου Παιδείας-θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αρχικά σε πέντε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και Χαλκίδα.
Στην πρώτη φάση θα επιλεγούν 1.000 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που συνδέονται με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Β’ και της Γ’ Λυκείου. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι εξάμηνη, με αμοιβή 589 ευρώ το μήνα.
Τον Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος με την πρόσληψη άλλων 1.000 καθηγητών. Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος στην εφημερίδα «Εργασία», «η επιλογή των νέων εκπαιδευτικών θα γίνει κυρίως από δύο ¨δεξαμενές¨: Το 50% των θέσεων θα αφορά άνεργους καθηγητές κάτω των 30 ετών και το υπόλοιπο ποσοστό εκπαιδευτικούς που είναι μακροχρόνια άνεργοι».
Τα κριτήρια επιλογής για τους καθηγητές είναι ο χρόνος ανεργίας, το ετήσιο εισόδημα( προηγούνται αυτοί που έχουν το χαμηλότερο) και η οικογενειακή κατάσταση. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι για τις 1.150 θέσεις επικουρικών γιατρών οφείλουν μέσα σε προθεσμία 15 ημερών από την ανακοίνωση της προκήρυξης να υποβάλουν συμπληρωματική αίτηση στην οποία να δηλώνουν την προτίμηση τους για το νοσοκομείο στο οποίο επιθυμούν να εργαστούν.
Ειδική αίτηση
Στην ειδική αίτηση δηλώνουν δύο προτιμήσεις θέσεων. Στην περίπτωση που πολλοί γιατροί δηλώσουν ενδιαφέρον για την ίδια θέση, τότε προηγείται αυτός που έχει περισσότερο χρόνο υπηρεσίας σε περιφερειακά νοσοκομεία και Κέντα Υγείας.
Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος με της συμπληρωματική δήλωση δεσμεύεται ότι για διάστημα 12 μηνών θα έχει πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Η δωδεκάμηνη υπηρεσία μπορεί να παραταθεί έως τρία χρόνια, εάν ο υποψήφιος επιλέξει νοσοκομείο άγονων, απομακρυσμένων ή νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Μυστικά για πρόσληψη
Επικουρικοί γιατροί
• Αίτηση υποβάλλουν μόνο όσοι απέκτησαν ιατρική ειδικότητα κατά την τελευταία επταετία πριν από την έκδοση της προκήρυξης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο διαγωνισμό αίτηση υποβάλλουν μόνο όσοι απέκτησαν ειδικότητα μετά το Μάρτιο του 2007.
• Απορρίπτεται η αίτηση όσων κατέχουν έμμισθη ή άμισθη θέση στο Δημόσιο ή έχουν παραιτηθεί από θέση κλάδου ιατρών ΕΣΥ.
• Ο επικουρικός ιατρός είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει για 12 μήνες με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Εάν παραιτηθεί χάνει το δικαίωμα συμμετοχής σε επόμενους διαγωνισμούς επικουρικού προσωπικού.
• Στην περίπτωση που μια θέση διεκδικείται από δύο ή περισσότερους γιατρούς τότε προηγείται αυτός που έχει υπηρετήσει περισσότερο σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Ο κατάλογος αυτών των νοσοκομείων δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 1579/28-9-2010,τεύχος Β’.

Εκπαιδευτικοί
• Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ, σε καμία περίπτωση μέσω του ΑΣΕΠ ή στις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
• Τα κριτήρια που κάνουν διαφορά για την πρόσληψη είναι το ετήσιο εισόδημα και ο χρόνος ανεργίας. Τεκμηριώστε και τις δύο ιδιότητες με αντίστοιχες επικυρωμένες βεβαιώσεις.
• Η επιλογή για τις θέσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου παρέχει διδακτική εμπειρία η οποία θα μοριοδοτηθεί σε μελλοντικό διαγωνισμό μονίμων θέσεων.

Πηγή: Εφημερίδα Εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: