Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πολιτιστικές δραστηριότητες στην Πέλλα το Μάιο για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Ενδιαφέρουσες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, οι οποίες συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση, προετοιμάζουν και φέτος το Μάιο η ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Πέλλα, τις Αιγές, τη Βέροια, τη Νάουσα και την Έδεσσα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, διοργανώνονται δύο δράσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 17 Μαϊου.
Για το γενικό κοινό θα παρουσιάζεται στο Μουσείο το νέο εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων «Ασιάτες επισκέπτες στην αρχαία Πέλλα», με ώρες έναρξης στις 10:00, 12:30 και 14:00, ενώ για οικογένειες με παιδιά από 8 ως 18 ετών θα παρουσιαστεί παράλληλα και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέλλα. Ταξιδεύοντας στο Παρελθόν, σχεδιάζουμε το μέλλον μας» του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, με έναρξη στις 11:00 και τις 12:00. Επιθυμητή η τηλεφωνική κράτηση.
Δείτε στον ιστότοπο της Πέλλας το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ημαθίας και της Πέλλας που συμμετέχουν στις δράσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια: