Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Κατάμεστο το «Φιλίππειο» στην κοινή ομιλία του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη στα Γιαννιτσά

Νωρίτερα ο κ. Τζιτζικώστας περιόδευσε στην Π.Ε. Πέλλας μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κοινή ομιλία του Περιφερειάρχη και Επικεφαλή της «Αλληλεγγύης» Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Φιλίππειο» των Γιαννιτσών όπου παραβρέθηκαν οι κ.κ. υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας Βασιλειάδης Λάκης, Βέττας Ιωάννης, Ζέρζης Πέτρος, Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία, Καραμάνης Μιχάλης, Καράμπελα Μαρία, Καρασαρλίδης Κώστας, Παλίκογλου Κώστας καθώς επίσης φίλοι και στελέχη της «Αλληλεγγύης».

Πρώτος στο «βήμα» ανέβηκε ο κ. Θεοδωρίδης ο οποίος τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας της Π.Ε. Πέλλας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στρατηγικό σχεδιασμό και αναπτυξιακό προγραμματισμό που, ήδη, έχει εκπονηθεί. Υπογράμμισε τη σημασία της Περιφερειακής Κυβέρνησης για την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων. Άλλωστε, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντιπεριφερειάρχης «πρώτος μίλησε για Περιφερειακή Κυβέρνηση ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Ελλάδα». Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρίδης παρουσίασε τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους που όπως ανέφερε «συγκροτούν ένα ψηφοδέλτιο νίκης της ’Αλληλεγγύης’». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και έδωσε σύνθημα νίκης στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές του Μαϊου.

Έπειτα, το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου της Π.Κ.Μ. σε διάστημα μόλις, ενός έτους. Έπειτα, αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό προγραμματισμό για την Πέλλα και, ειδικότερα, στα έργα του οδικού δικτύου, στην ανάταξη του πρωτογενούς τομέα και τη στήριξη και ανάδειξη του τουρισμού και του πολιτισμού της Π.Ε. Πέλλας. Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε χαρακτηριστικά για το οδικό δίκτυο της Πέλλας ότι «το πρώτο έργο που θα υλοποιηθεί από το Σ.Ε.Σ από την Π.Κ.Μ. είναι οι παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας». Τέλος, επεσήμανε την προσωπική βούλησή του, τα προβλήματα της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας να λύνονται από την Περιφερειακή Κυβέρνηση και όχι από την Κεντρική Κυβέρνηση.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους περιόδευσαν στη λαϊκή αγορά των Γιαννιτσών και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης όπου συνομίλησαν με τους πολίτες. Επιπλέον, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και με το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο.

Ο κ. Θεοδωρίδης, το πρωϊ, είχε επισκεφθεί με τη σειρά του το κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης. Εκεί είχε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Πασσαλή, τον Πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο ενώ, χαιρέτισε τους υπαλλήλους με τους οποίους είχε συνεργασία για πολλά χρόνια όταν και διετέλεσε Δήμαρχος.








Δεν υπάρχουν σχόλια: