Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Κατά του πλαφόν στη συνταγογράφηση το ΣτΕ

Αναστολή της υπουργικής απόφασης για το πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων δραστικών ουσιών διέταξε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ). 
Ειδικότερα με απόφαση προσωρινής διαταγής του Προέδρου του ΣΤΕ αναστέλλεται η υπ΄ αριθμόν Υ9/οικ.53768/2014 (ΦΕΚ Β΄/1796/01.07.2014) Υπουργική Απόφαση, δυνάμει της οποίας καθορίζονται ανά ιατρό τα μηνιαία ελάχιστα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών, τα οποία όπως ορίζεται στην εν λόγω Υ.Α. έχουν προκύψει από στατιστική επεξεργασία δεδομένων συνταγογράφησης του έτους 2013, προς αποτροπή της πιθανολογημένης βλάβης των πολιτών. 
Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ χαιρετίζει την απόφαση και καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να την εφαρμόσει και με εντολή της προς την ΗΔΙΚΑ να διατάξει την αφαίρεση των σχετικών στοιχείων του πλαφόν από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
“Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο ΙΣΑ δεν είναι ενάντια στον έλεγχο εν γένει, είναι όμως ενάντια όταν ο έλεγχος στηρίζεται μόνο σε λογιστικά στοιχεία”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ. 

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: