Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, εξέτασε εξαντλητικά τα ζητήματα που αφορούν στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων.
‘Όπως είναι γνωστό και έχουμε κατ’ επανάληψη αναφέρει η διαδικασία που προβλέπει ο απαράδεκτος ν. 4250/2014 για την τη αξιολόγηση είναι αντισυνταγματική και για το λόγο αυτό η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση της. Μάλιστα η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προσδιοριστεί για το τέλος του τρέχοντος μήνα.
Ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. έχουμε τοποθετηθεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι μια κατ΄ ευφημισμόν "αξιολόγηση" που έχει στόχο να κατασκευάσει μία νέα δεξαμενή υποψηφίων προς απόλυση, αυτή τη φορά με το πρόσχημα ότι το 15% των αξιολογουμένων κρίθηκαν ανεπαρκείς. Για το ΥΠΠΟΑ, μέσα από τη διαδικασία αυτή θα στοχοποιηθούν 1000 περίπου συνάδελφοι όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα. Η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε φαινόμενα κανιβαλισμού μεταξύ των συναδέλφων, σε πειθάρχηση και τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Συνάδελφοι,
Η "αξιολόγηση" που προβλέπει ο ν. 4250/2014 πρέπει να μπλοκαριστεί και να ακυρωθεί. Για το λόγο αυτό υπενθυμίζουμε:
  1. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει κηρύξει για όλο το Δημόσιο απεργία - αποχή διαρκείας από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και σε όλα τα στάδια της, στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕΥΠΠΟ.  Άρα ο κάθε εργαζόμενος συμμετέχοντας στην απεργία - αποχή και υλοποιώντας την απόφαση αυτή είναι καλυμμένος να αρνηθεί να συμμετέχει στη διαδικασία.
  2. Εφόσον κληθούμε να παραλάβουμε φύλλα αξιολόγησης, αυτό το κάνουμε αναγράφοντας «με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας». Ταυτόχρονα σε συνεννόηση με άλλους συναδέλφους της υπηρεσίας μας υπογράφουμε και καταθέτουμε το νομικό κείμενο που επισυνάπτεται της ανακοίνωσης.
  3. Τα φύλλα αξιολόγησης, ασυμπλήρωτα, συγκεντρώνονται από τα Α’ βάθμια Σωματεία και την Ομοσπονδία και αποστέλλονται στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Στο πλαίσιο δράσης της η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Α., την ΕΜΔΥΔΑΣ (Τμήμα ΥΠ.ΠΟ.Α), τον Σύλλογο ΠΕ Διοικητικών και την ΠΕΣΑ έχει καλέσει τη Δευτέρα 7 Ιουλίου και ώρα 17.00 στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου του ΥΠΠΟΑ στην Μπουμπουλίνας, σε συζήτηση-ενημέρωση τους συναδέλφους που λόγω της θέσης τους (Τμηματάρχες - Προϊστάμενοι υπηρεσιών) καλούνται να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση ως Αξιολογητές ή Εισηγητές.
Στόχος μας είναι απέναντι σε λογικές διασπαστικές/ διαχωριστικές να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη, υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια μας, αλλά και να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.
Παράλληλα, κλιμάκια της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβαθμίων Σωματείων και Συλλόγων ξεκινούν άμεσα κύκλο περιοδειών με στόχο την περαιτέρω ενημέρωση των συναδέλφων.
Τέλος, καλούμε κάθε Συναδέλφισσα και κάθε Συνάδελφο να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 9 Ιουλίου, με συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η μαζική συμμετοχή και η επιτυχία της Απεργίας είναι επιτακτικότερη από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: