Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠ ΤΩΝ ΙΚΑΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Το 2ο καλοκαιρινό camp με την επωνυμία "ΤZIONI SUMMER BASKETBALL CAMP 2014" που διοργάνωσαν οι "'Ικαροι" Σερρών, με τη συμμετοχή του αδερφού σωματείου των "Ικάρων' Γιαννιτσών, τελείωσε χθές και μπορούμε να πούμε πως κέρδισε  τις εντυπώσεις στις καρδιές των αθλητών-τριών που συμμετείχαν.
Η άρτια οργάνωση, η ποιότητα των του προπονητικού τημ και οι υψηλού επιπέδου συμμετοχές των αθλητών που συμμετείχαν ,το  κατέστησαν  στην συνείδηση των αθλητών των Ικάρων , σαν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού.Συνδυάστηκε επίσης με σημαντικές διακρίσεις των παιδιών των Ικάρων, πρωτιές σε διαγωνισμούς, mvp αγώνων και τουρνουά κλπ. γεγονός που έκανε περήφανο τον  κόουτς Σπόντη Νίκο που συνόδευσε την αποστολή.
Στόχος του camp , αποτέλεσε  η βελτίωση όλων των συμμετεχόντων, η σωστή και υψηλού επιπέδου εκμάθηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης και φυσικά η σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών. Επειδή όμως το μπάσκετ είναι παιχνίδι, η διασκέδαση δεν έλειψε  και από το φετινό  camp! Πολλοί διαγωνισμοί, πολλά παιχνίδια, happenings και φυσικά καλεσμένοι καταξιωμένοι στον χώρο του μπάσκετ όπως οι : Χαραλαμπίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος κ.α οι οποίοι  μίλησαν  στους μικρούς  αθλητές για τις εμπειρίες του και την πορεία τους στο μπάσκετ, απάντησαν με υπομονή στις ερωτήσεις τους, φωτογραφήθηκαν  μαζί τους και υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα. Μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία του σχολείου και τους τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσουν το διάβασμά τους με το μπάσκετ, ώστε να έχουν τα απαραίτητα εφόδια στη προχωρήσουν στη ζωή τους, ανεξάρτητα με το εάν θα καταφέρουν να παίξουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Μοιράστηκαν μαζί τους το ότι όταν ήταν μικροί  δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στους αγώνες, αλλά αυτό δεν τους  έκανε να απογοητευτούν, αλλά να προσπαθήσουν  περισσότερο. Έτσι, όταν μεγάλωσαν και έφτασαν  στην ηλικία του εφηβικού, όπου είχαν πια ψηλώσει και δυναμώσει, κέρδισαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και άρχισαν να διακρίνονται. Τόνισαν επίσης  στα παιδιά τη σημασία της πάσας (κάνει δύο παίκτες χαρούμενους) καθώς και ότι από όλες τις ομάδες και τους προπονητές του κέρδισαν  χρήσιμα πράγματα και καλές εμπειρίες, που τους  βοήθησαν στην καριέρα τους.
Μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης και διδασκαλίας, οι νεαροί αθλητές-τριες  διδάχθηκαν  τις βασικές αρχές του μπάσκετ,  βελτίωσαν  τις ατομικές τους ικανότητες και παράλληλα διασκέδασαν  μαθαίνοντας το παιχνίδι σε ένα περιβάλλον γεμάτο αθλητικά ερεθίσματα.
Τα  παιδιά ΤΩΝ 'Ικάρων"  έμαθαν να συναγωνίζονται, να συνεργάζονται, να δημιουργούν φιλίες και μέσα από το παιχνίδι και την ομαδική προσπάθεια, να αποκτούν  εμπειρίες που θα τους συντροφεύουν για όλη τους τη ζωή.
Κάθε προπονητικό πλάνο, με τα δικά του ιδιάιτερα χαρακτηριστικά εξελίχθηκε άρτια και  σε εξαιρετικό ρυθμό, δημιουργώντας τις προυποθέσεις να δώσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες τον καλύτερό τους εαυτό σε όλη την  διάρκεια του καμπ. .
Μια καταπληκτική προπονητική ομάδα αποτελούμενη απο τη δόξα του ελληνικού μπάσκετ  Νίκο Οικονόμου, Σπανό Παναγιώτη και  Σπόντη Νίκο  έδωσε την ευκαιρία στους διψασμένους για μάθηση και προπόνηση καμπερς, την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες μεθόδους προπόνησης , να δούν τον τρόπο που προπονούνται οι κορυφαίοι αθλητές , αλλά και να γνωρίσουν μυστικά μέσα απο τα κορυφαία εξειδικευμένα προγράμματα  τεχνικής κατάρτισης  που εκπονούνται στην Ελλάδα .
Η υψηλού επιπέδου δουλειά που έγινε   έκλεψε  την παράσταση, μέ την υψηλή ποιότητα προπόνησης αλλά και τον ανεπανάληπτο καταιγισμό ερεθισμάτων δίνοντας στα παιδιά μια σαφής εικόνα τόσο της υψηλής τεχνικής , όσο και της νευραλγικής θέσης της τακτικής.
Ο Head Coach του camp , Σπανός Παναγιώτης , δήλωσε την τελευταία μερα του καμπ, «Η αξία της εξειδίκευσης στην προπονητική του μπάσκετ αποτελεί το στίγμα των προπονητικών πλάνων του  αυθεντικού  μας καμπ», δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ιδιαίτερη φιλοσοφία που εκφράζει το προπονητικό  πρόγραμμα .
Το "ΤZIONI SUMMER BASKETBALL CAMP 2014" έριξε αυλαία με μεγάλο ενθουσιασμό και εξαιρετικές εντυπώσεις, αφήνοντας υποσχέσεις και προσδοκίες σε όλους για ένα ακόμη καλύτερο αθλητικό ραντεβού για το καλοκαίρι του 2015.  











Δεν υπάρχουν σχόλια: