Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Τριήμερος αποκλεισμός της νατοϊκής βάσης στη Σούδα

Ξεκίνησε το Σάββατο ο τριήμερος αποκλεισμός της νατοϊκής βάσης στη Σούδα από τον Παγκρήτιο συντονισμό ενάντια στην εν πλω υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο
Στον χώρο του αποκλεισμού πραγματοποιούνται συζητήσεις και εκδηλώσεις για τα ζητήματα των χημικών, αλλά και για το θέμα των βομβαρδισμών στη Γάζα και της συμμετοχής της νατοϊκής βάσης σε αυτόν. Επιπλέον, την Κυριακή, έχει προγραμματιστεί μουσική βραδιά.

Κατά τον αποκλεισμό, παρεμποδίζεται η διέλευση του προσωπικού της βάσης, καθώς και των στρατιωτικών οχημάτων, ενώ η συνέχιση ή μη της κινητοποίησης θα αποφασιστεί με επί τόπου συνέλευση των συμμετεχόντων.

Το συντονιστικό καλεί όλους να συμμετάσχουν στον τριήμερο αποκλεισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία και την εμπλοκή της νατοϊκής βάσης της Σούδας στους πολέμους στην περιοχή. Επιπλέον, απαιτεί να σταματήσει τώρα το πείραμα της υδρόλυσης στη θάλασσα της Μεσογείου, καθώς και η παραγωγή χημικών όπλων.

«Να σταματήσει να είναι η Μεσόγειος νεκροταφείο χημικών και τάφος προσφύγων των πολέμων τους», καταλήγει η ανακοίνωση-πρόσκληση του συντονιστικού.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: