Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

GOOGLE - NOVARTIS: Εξυπνοι φακοί επαφής για πρεσβύωπες και... διαβητικούς

«Σάρκα και οστά» θα πάρουν σύντομα οι έξυπνοι φακοί επαφής της Google. Σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα αναπτύξει φακούς επαφής για όσους έχουν πρεσβυωπία αλλά και... για τους διαβητικούς.
Οι πρώτοι θα βοηθούν στην επαναφορά της εστίασης του ματιού στα κοντινά αντικείμενα, ενώ οι τελευταίοι θα καθιστούν ευκολότερη και λιγότερο επίπονη τη μέτρηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό θα γίνεται μέσω αισθητήρων που θα μετρούν τη γλυκόζη στο δακρυϊκό υγρό και στη συνέχεια θα μεταδίδουν τα δεδομένα στο smartphone ή tablet του χρήστη.
«Το όνειρό μας είναι να εκμεταλλευτούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη σμίκρυνση των ηλεκτρονικών, για να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο συνιδρυτής της Google, Σέρτζεϊ Μπριν, προσθέτοντας: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με τη Novartis για να κάνουμε αυτό το όνειρό μας πραγματικότητα».
Η Google είχε δηλώσει πριν από μήνες ότι σκοπεύει να αναπτύξει έξυπνους φακούς επαφής, ωστόσο τώρα ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Novartis και τη θυγατρική της Alcon, που έχουν τα δικαιώματα χρήσης των τεχνολογικών της Google. Ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis, Τζο Χιμένες, χαρακτήρισε την κίνηση ως μέρος μιας ευρύτερης τάσης διαχείρισης εκ μέρους των ασθενών χρόνιων παθήσεων της υγείας τους με χαμηλότερο κόστος μέσω τεχνολογίας που «φοριέται».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: