Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

PERHAPS !!!!!! Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ?

Πρώτα να ευχαριστήσω τον καλό καθηγητή κύριο Μπίλλη Ευριπίδη για το information που μου έστειλε ( ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ) Οπως δημοσιεύτηκε στο OLYMPIA. GR Σε οσα γράφονται σε αυτό το αρθρο εγώ δεν γνωρίζω πόσο αυθεντικό είναι και δεν μπορώ να φέρω γνώμη. Οπως λέει και ο καλός καθηγητής αυτή είναι δουλειά της Δικαιοσύνης.
Σε αυτό που μπορώ εγώ να φέρω γνώμη είναι δύο πράγματα. Πρώτον........ Στην πορεία πως κατέληξαν τα ορυχεία Χαλκιδικής στο EL DORADO GOLD . Και δεύτερον..... Στα σημερινά γεγονότα της ΔΕΗ..
Από αρθρο της τοπικής εφημερίδας GLOBE AND MAIL πληροφορήθηκα για ολη την ιστορία των ορυχείων. Οπως γράφει το GLOBE AND MAIL το Ελληνικό κράτος για πρώτη φορά τα πούλησε το 1995 στην Καναδική εταιρεία TVX GOLD.
Then in 2002 Greece's council rouled that the pontential risks of the mines redevelopment would exceed the benefits . And a year later TVX by then part of KINROS GOLD abandoned the halkidiki mines. -------- Το 2002 το Ελληνικό κράτος εβγαλε απόφαση οτι η περιοχή θα εχει πιο πολλές καταστροφές παρά οφέλεια. Και μετά απο ενα χρόνο το KINROS GOLD παράτησε τα ορυχεία.
In a rapid-- fire seguence of marky events that is still debated today TVX Greek assets were transfered to the Greek state for 11 milion euros in December of 2003. The state owned them for only a few hours before flipping them for the same price to a new company called HELLAS GOLD which was backed by AKTOR Greece;s largest construction company ----- And now Eldorado's construction partner and one of its investors. ----There was no auction and HELLAS GOLD fount itself the lucky owner of one of Europe's richest or bodies Later the European commission determined that the sale of HELLAS GOLD was in breach of European union state aid rules. ------ Τον Δεκέμβριο του 2003 το Ελληνικό κράτος αγόρασε τα ορυχεία για 11 εκατ. Ευρώ τα είχε στην κατοχή του μόνο για λίγες ώρες και τα πούλησε στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός οσο τα πήρε.---
Το 2007 η ιδιοκτησία των ορυχείων πέρασε στην Καναδική εταιρεία European Gold Fields . Πώς και πόσο ? Δεν ξέρω και δεν είναι δικιά μου δουλειά. Γι' αυτό υπάρχει η αντιπολίτευση και οι δημοσιογράφοι. Αλλά αυτό που εγώ ξέρω είναι οτι το 2011 το ELDORADO GOLD αγόρασε την EUROPEAN GOLD FIELDS για 2.5 δυόμιση δισεκατομμύρια δολ.
Κάποιοι οικονόμησαν τρελά. Οπως λέει και ο λεβεντάκος ο Νίκος ο Ρογκάκος απο το ΑΝΤ. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΚΟΝΟΜΑ. Προσωπικά δεν εχω κανένα πρόβλημα με την κονόμα ----εξ άλλου καπιταλιστής είμαι.--- Αλλά απο περιέργεια θα ήθελα να μάθω αν το Ελληνικό κράτος πήρε μια δεκάρα φόρο απο ολη αυτήν την αγοροπολησία.
Το δεύτερο θέμα είναι η ιδιοτικοποίηση της ΔΕΗ. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι πως βλέπω ( αντιλαμβάνομαι ) την ολη υπόθεση απο τα ΜΜΕ.
Στις 7-7-14 ο καθηγητής κύριος Φόσκολος στο πρόγραμμα του μπάρμπα Γιώργου στο ΑΝΤ. δήλωνε πως ο ίδιος εχει κοστολογίση την ΔΕΗ σε 150.-- εκατών πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. Και έρχεται το Ελληνικό κράτος και πουλάει απο οτι κατάλαβα τη μισή ( μάλιστα της έδωσε και όνομα μικρή ΔΕΗ ) για 1.5 -- ενάμιση δισ.εκατ. ευρώ. Εαν αληθεύουν τα νούμερα και δεν εχω κανέναν λόγο να μην πιστέψω τον καλό καθηγητή εδώ δεν πρόκειται λεβεντάκο για καραμπινάτη κονόμα αλλά για την μεγαλύτερη ---------- ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ !!!!!!!!
Ενάμιση δις για την μικρή ΔΕΗ ? Πόσο μικρή είναι ? Ο Φωτόπουλος και μόνο κοστίζει πιό πολύ !!!
Προσωπικά δεν εχω κανένα πρόβλημα με τις ιδιοτικοποιήσεις. Εξ άλλου οπως ανέφερα και πιό πάνω εγώ καπιταλιστής είμαι και με κεφαλαίο Κ. Το πρόβλημα που εχω είναι γιατί οι διοικούντες θέλουν σόνι και καλά να την πουλήσουν σε εναν αγοραστή και δεν την βγάζουν στην ελεύθερη αγορά ( Χρηματιστήριο ) για να δώσουν την ευκαιρία οποιος ελληνας θέλει να αγοράση ελληνικό πλούτο.
Διαβάζω -- Ακούο.
Ο πρωθηπουργός συναντήθηκε στο Καστελόριζο με πολυ εκκατομμυριούχους. Και ποιοί ηταν οι πολυ εκκατομμυριούχοι ? Μεξικάνοι και Νοτιο Αμερικάνοι .
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι εχει προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και για τα τρένα από επενδυτές ----- Ρώσους.
Παλαιότερα η κυβέρνηση ανακοίνωνε για ενδιαφέρον Αράβων --- και τελευταία να μην ξεχνάμε τους καλήτερούς μας φίλους ---- τους ----- Κινέζους. Ολοι οι πάρα πάνω από διεθνής εκθέσεις ( στατιστικές ) είναι οι πιό διεφθαρμένοι του κόσμου.
Τώρα γιατί το μυαλό μου πάει στις ΜΙΖΕΣ ? ? ?
Peter Triantafyllos Toronto

Δεν υπάρχουν σχόλια: