Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΕΠΣ Πέλλας: Υποχρεωτική η συμμετοχή ενός 18χρονου ποδοσφαιριστή ή και νεότερου

Ένα μέτρο που δεν γνωρίζω ποιος «φωστήρας» το πρωτοσκέφτηκε και το καθιέρωσε, εξακολουθεί να υφίσταται με μικρές παραλλαγές κάθε χρόνο, από την ποδοσφαιρική Ένωση του νομού μας. Ποιά είναι αυτή η ομάδα παγκοσμίως που δεν θέλει να έχει δικούς της νεαρούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και στην ενδεκάδα της και χριεάζεται να την εξαναγκάζει να το πράττει το κάθε «φωτεινό» μυαλό μιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ή 'Ενωσης; Ποιά είναι αυτή η διοίκηση που θέλει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε χρόνο, αποκτώντας μόνο «έτοιμους» ποδοσφαιριστές; Ποιά είναι αυτή ομάδα που θα έχει έναν ή περισσότερους ποδοσφαιριστές που δικαιωματικά λόγω ταλέντου και ικανοτήτων θα πρέπει να βρίσκονται στην ενδεκάδα, θα κάνει καφώνια και θα τους κρατάει στον πάγκο; Κι από την άλλη, ΕΠΟ και Ενώσεις αναιρούν τους εαυτούς τους, αφού προσπαθούν από την μια να κάνουν πιο θεαματικά, αμφίρροπα και ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα ανεβάζοντας το ποσοστό δυσκολίας προβιβασμού/υποβιβασμού από κατηγορία σε κατηγορία, κι από την άλλη βάζουν «τροχοπέδη» με περιοριστικά μέτρα τέτοιου τύπου στις ομάδες. Και «νεκρός» πρέπει να υπάρχει νεαρός ποδοσφαιριστής στην ενδεκάδα!
Στην ΕΠΣ Πέλλας το μέτρο ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με την υποχρεωτική συμμετοχή τριών νεαρών ποδοσφαιριστών. Στην συνέχεια και μετά από αντιδράσεις ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε δύο... Σήμερα έρχεται δειλά δειλά η Ένωση να μειώσει αυτόν τον αριθμό σ' έναν, αντί να καταργήσει μια για πάντα την κατάπτυστη αυτή υποχρέωση, όταν άλλες πολύ πιο προηγμένες Ενώσεις ποδοσφαιρικά από την δική μας, έχουν καταργήσει το μέτρο ως ατελέσφορο. Αντί να ορίσουν την υποχρεωτική παρουσία γιατρού σε κάθε γήπεδο, σκέφτονται και υιοθετούν άλλα αντί άλλων....
Ας δούμε την ανακοίνωση της ΕΠΣ Πέλλας και την τροποποίηση που επέφερε στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων Α1 και Α ερασιτεχνικής: 

Tροποποίηση της Προκήρυξης των Ανδρικών Πρωταθλημάτων 
Με την από 8/21-8-2014 απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Πέλλας, σας γνωρίζουμε την τροποποίηση του άρθρου 17 παρ. 3 της Προκήρυξη των Ανδρικών Πρωταθλημάτων ποδοσφαιρικής περιόδου 2014/15 ως εξής:
3. Τα σωματεία της Α1 & Α ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν τουλάχιστον ΕΝΑΝ (1) ποδοσφαιριστή γεννηθείς το έτος 1996 και νεότερους. Ο παραπάνω νεαρός ποδοσφαιριστής θα συμμετέχει υποχρεωτικά στον αγώνα από την έναρξη μέχρι και τη λήξη του αγώνα , ακόμα και αν η ομάδα του παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από έντεκα (11) ποδοσφαιριστές. Σε περίπτωση που σε μία ομάδα συμμετέχει μόνο ένας νεαρός ποδοσφαιριστής , σε περίπτωση αντικατάστασης του θα αντικαθίσταται υποχρεωτικά από νεαρό ποδοσφαιριστή. Εάν παραβιάζεται η παραπάνω υποχρέωση των σωματείων (δηλαδή να ξεκινούν τον αγώνα χωρίς τον προβλεπόμενο αριθμό νεαρών ποδοσφαιριστών), ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να μην τελέσει τον αγώνα και για την υπαίτια ή τις υπαίτιες ομάδες θα εφαρμόζονται οι διατάξεις που προβλέπονται στο άρθρο 21 παρ. 2 του ΚΑΠ. Σε περίπτωση δε που ο διαιτητής επιτρέψει την τέλεση του αγώνα, παραπέμπετε στο πειθαρχικό όργανο της Επιτροπής Διαιτησίας και τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3) μηνών. Ο αγώνας θεωρείται ότι δεν τελέσθηκε και η υπαίτια ή υπαίτιες ομάδες υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 21 παρ. 2 του ΚΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: