Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Φιλικός αγώνας: Πέλλα - Άθυρα (3-2)5-4

Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι για την περίοδο 2014-15, η Πέλλα νίκησε τα Άθυρα με το χορταστικό 5-4, που ίσως από μόνο του αποτυπώνει και την εικόνα του αγώνα. Η αναμέτρηση ήταν «λαλίστατη» για τους δύο προπονητές και τις διοικήσεις των συλλόγων, αφού έδειξε ξεκάθαρα τις αρετές και τις αδυναμίες τους, τις ελλείψεις και τον πλουραλισμό τους.
Η Πέλλα ξεκίνησε φουριόζα με καλή κυκλοφορία και εκτελεστική δεινότητα, κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα με 3-0(το ένα με πέναλτι) και να κυριαρχήσει στον αγώνα χάνονται κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ. Αυτό κράτησε «φυσιολογικά» για την εποχή για να 25λεπτο και με κάποιες αλλαγές οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν και μέσα σε πέντε λεπτά να μειώσεον το σκορ σε 3-2. Το τελευταίο δεκάλτπου ημιχρόνου κύλησε με την κατοχή στην Πέλλα, αλλά χωρίς τις μεγάλες φάσεις του πρώτου 35λέπτου.
Με τις αλλαγές των δύο προπονητών στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξαν οι συνθέσεις όχι όμως και η εικόνα του αγώνα, με την Πέλλα να ελέγχει και να κάνει πιο συχνά επιθέσεις προς το τέρμα των Αθύρων. Απόρροια αυτών ακόμα ένα τέρμα για τους γηπεδούχους που ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-2. Άμεση απάντηση από τους φιλοξενούμενους ου μείωσαν με πέναλτι σε 4-3. Η Πέλλα πίεσε έχασε ευκαιρίες πέτυχε και πέμπτο τέρμα, όμως το παιχνίδι ούτε τώρα μπόρεσε να ξεφύγει από την «μοίρα» του, αφού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου σε 5-4.
Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν Γεωργιάδης(2), Καραμούζας(πεν.), Βογιατζής, Καμπούρης. Για τα Άθυρα χωρίς να υπάρχει φύλλο αγώνα για να γνωρίζουμε τους σκόρερς, τα τρία από τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν ήταν πολύ όμορφα τόσο σε εκτέλεση όσο και σε δημιουργία.
Άριστος ο διαιτητής κ. Αλευρούδης, αφού αν και συνηθως από μεγάλη απόσταση, δεν τους ξέφυγε καμία φάση!
Η ομάδα μας παρουσίασε πολλά καλά περσινά στοιχεία αλλά και φετινές αδυναμίες που αναμένεται να βελτιωθούν άμεσα όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ. Τα νέα αποκτήματα άφησαν καλές εντυπώσεις, άλλος λιγότερο, κι άλλος περισσότερο, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για καλούς και χρήσιμους ποδοσφαιριστές.Ο κ. Τσιμπίνης χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στην διάθεσή του.
Τα Άθυρα ιδιαιτέρως αποτελεσματικά στην επίθεση αφού σκόραραν σχεδόν σε κάθε οργανωμένη προσπάθειά τους, με αμυνρικές αδυναμίες που πιθανόν να μην φανούν και ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα της Α' ερασιτεχνικής.







Δεν υπάρχουν σχόλια: