Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΥΠΟΙΚ: Στον ΑΠ το θέμα των ερευνών του ΣΔΟΕ σε σπίτια

Στον Άρειο Πάγο θα παραπεμφθεί, λόγω της σπουδαιότητά του, το θέμα για τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη σημερινή αποκάλυψη του «Έθνους».
«Αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής διευκρινίζουμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί» επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
ΠΑΣΟΚ: «Η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου»
«Η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου» ανέφερε νωρίτερα με νόημα το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας την απόφαση του ΝΣΚ. Σε ανακοίνωσή του, το συγκυβερνών κόμμα αναφέρει μεν ότι επιφυλάσσεται να μελετήσει και να αξιολογήσει το πλήρες κείμενο της γνωμοδότησης, επισημαίνει ωστόσο, ότι «είναι προφανές ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: