Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Coca Cola: To μποϊκοτάζ συνεχίζεται - η εταιρεία πάει στα δικαστήρια

Με απειλές και μηνύσεις απειλεί η Coca Cola τους απεργούς οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ανάκληση των απολύσεων.
Η απεργία έχει ξεπεράσει ήδη τους 11 μήνες και το μποϊκοτάζ στην Coca Cola φαίνεται ότι έχει φέρει μεγάλο πλήγμα στις πωλήσεις της πολυεθνικής κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι στην κρύα και ζεστή αγορά της Θεσσαλονίκης πωλούνται προϊόντα μικρότερων εταιρειών ενώ στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης το μπουκοτάζ έχει αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία. 
Να θυμίζει ότι το μποϊκοτάζ που έχουν ξεκινήσει στα προϊόντα τους έχει ως σύνθημα «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο». Σε πολλά σημεία της αγοράς αναγράφεται «εδώ δεν πωλείται Coca Cola») δεν αγοράζουν ή δε διαθέτουν τα προϊόντα της πολυεθνικής.
Η εταιρεία από την πλευρά της προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απεργούς ζητώντας τους 250.000 ευρώ ως αποζημίωση για «ηθική βλάβη».Η πολυεθνική «απαιτεί» να φιμωθούν δικαστικά οι εργαζόμενοι και να πάψουν να ενημερώνουν το κοινό με αφίσες, προκηρύξεις, φέιγ-βολάν, μεγάφωνα και αναστήσεις στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων.
Εντός των μηνών αναμένεται η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία ενάντια στο σωματείο.  
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Coca-Cola 3Ε κατά της ΠανελλήνιαςΟμοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και του Σωματείου Coca Cola συζητήθηκε στις 5 Αυγούστου στο τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Επίσης αγωγή της εταιρείας κατά των εργαζομένων εκκρεμεί από τον Νοέμβριο. Κατά της εταιρείας έχουν προσφύγει και οι εργαζόμενοι, ώστε οι απολύσεις στο εργοστάσιο της Θέρμης να κριθούν παράνομες, με την απόφαση να αναμένεται τον Οκτώβριο.

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: