Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Άθυρα - Πέλλα (0-0)0-1

Μόνο το αποτέλεσμα κρατάμε από την σημερινή αναμέτρηση, που μας φέρνει και πάλι στην κορυφή του ομίλου ισόβαθμους με τις Αμπελειές ομάδα με την οποία θα παιχτεί η απευθείας πρόκριση την τελευταία αγωνιστική στη Πέλλα.
Μέτρια παρουσία για την ομάδα μας που όσο τα Άθυρα είχαν δυνάμεις κυρίως το πρώτο ημίωρο, δεν έβρισκε λύσεις για να απειλήσει. Τα Άθυρα είχαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν και να προηγηθούν, αλλά οι επιθετικοί τους σημάδεψαν ψηλά άουτ από καλές θέσεις μέσα από την περιοχή. Η Πέλλα παρά τον ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού, σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι(Καμπούρης, Γεωργιάδης), ενώ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε δυνατά σουτ των επιθετικών της Πέλλας. Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου μάλλον δίκαιο βάσει εικόνας και απαιτήσεων των δύο ομάδων.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια ατομική ενέργεια του Μπρατσούδη που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πριν ανατραπεί πεντακάθαρα μέσα στην περιοχή από τον τελευταίο αμυντικό και τον διαιτητή να καταλογίζει χωρίς δισταγμό αμέσως το πέναλτι. Πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Καραμούζας γράφοντας το 0-1.
Έπειτα το παιχνίδι η Πέλλα το έφερε στα μέτρα της περισσότερο για να συντηρήσει όμως το ισχνό 0-1, παρά να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ακόμη μία καλή φάση καταγράφηκε για την Πέλλα, σε σούτ από πλάγια θέση που βρήκε το κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ(Μπρατσούδης). 
Τα Άθυρα έχοντας στο μυαλό τους περισσότερο να μην δεχθούν άλλο τέρμα και να χαθεί οριστικά το παιχνίδι, κυνήγησαν τη μία και μοναδική φάση που θα έδινε την ευκαιρία να απειλήσουν.και γιατί όχι να ισοφαρίσουν. Φάση που ήρθε στο 85' χωρίς προδιαγραφές οργανωμένης επίθεσης και απειλής όμως, αφού προήλθε από λάθος των αμυντικών της Πέλλας, μ' ένα επιπόλαιο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή. Το καταφανέστατο πέναλτι όμως δεν το είδε ούτε ο διαιτητής, ούτε και ο δεύτερος βοηθός που ήταν μπροστά στην φάση. Αντί για πέναλτι υπέδειξαν ύστερα από συνεννόηση φάουλ μισό μέτρο έξω από την περιοχή. Φάση που ξεσήκωσε θύελα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους, που της απέφερε και μία αποβολή, ενώ ο αγώνας διακόπηκε για περίπου ένα τέταρτο όταν ο δεύτερος βοηθός προπηλακίσθηκε από φίλαθλο που εισήλθε «παρανόμως» στο γήπεδο με την συνέργεια κάποιων ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων.
Τα πράγματα ηρέμησαν και στο διάστημα που υπολοίπονταν, η Πέλλα έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία, με την μπάλα να ξαναβρίσκει για τέταρτη φορά το δοκάρι(Βογιατζής). Το τελικό σφύριγμα βρήκε μάλλον ανακουφισμένους τους Πελλιώτες που έπαιξαν με την φωτιά χωρίς να καούν...
Η Πέλλα καλό στήσιμο στο πρώτο μέρος, όμως κακή κυκλοφορία και κάκιστες επιλογές ενώ είχε την μπάλα και τους χώρους για κάτι καλό. Οι καλές φάσεις προήλθαν όλες σχεδόν από συμπτωματικές καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.. Στο δεύτερο μέρος και το καλό στήσιμο χάλασε, με την ομάδα χωρισμένη στα δύο και τις γραμμές σε μεγάλες αποστάσεις, παρασυρόμενη από τα μακρυνά γεμίσματα των γηπεδούχων. Γενικά καλή συνεργασία αμυντικής και μεσαίας γραμμής, με πολλά προβλήματα το αντίστοιχο κομμάτι μεσαίας και επιθετικής γραμμής. Η ποιότητα ήταν αυτή που έκανε την διαφορά και έδωσε δίκαια το τρίπντο στην Πέλλα, παρά την αμφισβητούμενη φάση του 85'. 
Τα Άθυρα του πρώτου ημιώρου δικαιούνταν κάτι από το παιχνίδι, όμως η ομάδα μετά το 30ο λεπτό δεν είχε τις δυνάνεις να απαιτήσει περισσότερα πράγματα από το παιχνίδι.
Μέτριος ο διαιτητής, κάκιστος και ακατάλληλος ο δεύτερος βοηθός επικίνδυνος για παιχνίδια μεγάλων κατηγοριών. Εκτός από την φάση του πέναλτι των Αθύρων, ο δεύτερος βοηθός έκοψε δύο φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ πολύ επικίνδυνες επιθέσεις της Πέλλας στο πρώτο ημίχρονο.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Τσιμπίνης, Πρέμτσης, Νουσιόπουλος, Ριζόπουλος(Σταυρακάκης), Μπρατσούδης(Παναγιωτέλης), Καραμούζας, Καμπούρης, Χαχαμίδης(Μπουράκης), Γεωργιάδης, Βογιατζής.

















2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην επιμαχη φαση που αναφερεις υπαρχει καθαρο κοψιμο του Σταυρακακη στην μπαλα κατι το οποιο παραδεχονται και οι αντιπαλοι ποδοσφαιριστες και φυσικα καμια περιπτωση ειτε φαουλ ειτε πεναλτυ το οποιο μαλλον μονο εσυ ειδες. Το σχολιο γινεται καθαρα για να μην διμιουργουνται εντυπωσεις για αδικια εις βαρος των Αθυρων.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ανάλυση του παιχνιδιού στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά στο εξωαγωνιστικό έχεις πολλά λάθει πρώτον πρέπει τουλάχιστον να αναιρέσεις αν όχι να ζητήσεις συγνώμη απο τους ποδοσφαιριστές των ΑΘΥΡΩΝ για την φράση ότι << ο δεύτερος βοηθός προπηλακίσθηκε από φίλαθλο που εισήλθε παρανόμως στο γήπεδο με την συνέργεια κάποιων ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων>> και ειδικά με <> ενώ 'ολοι είδαν ότι οι ποδοσφαιριστές των ΑΘΥΡΩΝ ήταν αυτοί που προστάτεψαν τους διαιτητές από έναν και μόνο μεμονομένο φίλαθλο.Και δεύτερον σου ξεφεύγει η σκόπιμα αποκρύπτεις το ΝΤΟΥ των παραγόντων και του προπονητή της ΠΕΛΛΑΣ στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του αγώνα φωνάζοντας και κάνοντας υποδείξεις στην τριάδα των διαιτητών.