Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Πέλλα - Άσπρο (0-3)0-4

Η κακή συνήθεια που δεν πρέπει να γίνει με τίποτα «λατρεία»... Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η Πέλλα ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ένα ξεγυρισμένο «ντόρτι», αλλά αυτή τη φορά το έκανε με τον χειρότερο τρόπο στην πάλαι ποτέ πανίσχυρη έδρα της, παρουσία πάρα πολλών φιλάθλων των δύο ομάδων.. «Δειλή, μοιραία και άβουλη» όπως θα έλεγε και ο ποιητής αλλά συνάμα και «αφελής», έγινε έρμαιο στις ορέξεις των πολύ καλών είναι αλήθεια φιλοξενουμένων.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας έδειξε με το ξεκίνημα να είναι κάπως ανταγωνισιτκή, αφού είναι αυτή που έχασε πρώτη δύο πολύ καλές ευκαιρίες να προηγηθεί με τον Μπρατσούδη από πλεονεκτική θέση και τον τερματοφύλακα να αποκρούει εξαιρετικά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία, αλλά δεν απειλούσαν το τέρμα του Ογκανέζωβ μέχρι το 15' όταν στην πρώτη αξιόλογη επίθεση ευτύχισαν να πετύχουν το 0-1 με διπλή προσπάθεια του Δημητριάδη, παρά την αρχική απόκρουση του τερματοφύλακα της Πέλλας. Λίγα λεπτά αργότερα η Πέλλα πλησιάσε την ισοφάριση, όμως στο τετ α τετ του Γεωργιάδη νικητής βγήκε και πάλι ο τερματοφύλακας του Άσπρου. Το 0-2 από τον Πλατάκη όμως στο 25' και πάλι με διπλή προσπάθεια μετά την απόκρουση του Ογκανέζωβ, «έκοψε» τα πόδια των παικτών της Πέλλας που έδειχναν σταστισμένοι. Πέντε λεπτά αργότερα μια καλή φάση από την Πέλλα να ξαναμπεί στο παιχνίδι που έμελλε να είναι και η τελευαία της στην σημερινή αναμέτρηση, όταν ο Γεωργιάδης «τσίμπησε» ωραία την μπάλα ντριμπλάροντας και τον τερματοφύλακα, αλλά δεν κατάφερε να την προλάβει για λίγο, αφού αυτή κατέληξε άουτ. Στο 40' περίπου είχαμε την απόλυτη ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, όταν ο Δημητριάδης σαν σε προπόνηση ύστερα από μια βαθιά προβλέψιμη σέντρα, με κεφαλιά νίκησε αμυντικούς και Ογκανέζωβ γράφοντας το 0-3, βάζοντας «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες της Πέλλας για ανατροπή της πολύ δύσκολης κατάστασης που διαμορφώθηκα μετά το 0-2. Η Πέλλα πελαγοδρομούσε και το Άσπρο ζωγράφιζε κι έχασε ακόμα μια καταπληκτική ευκαιρία λίγο πριν τη λήξη να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, όμως το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έφυγε μόλις άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι! Ήρθη η λήξη του πρώτου ημιχρόνου ως λύτρωση στο δράμα που ζούσαμε επί 45 λεπτά ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ελάχιστες φάσεις και αυτές μόνο από την πλευρά των φιλοξενουμένων που δεν έδειχναν όμως και ιδιαίτερα φιλόδοξοι για την επίτευξη κάποιους τέρματος, παρά μόνο να διατηρήσουν τον έλεγχο κάτι που κατάφερναν πολύ εύκολα. Ένα δύο καλά σουτ δεν βρήκαν στόχο από τους επιθετικούς του Άσπρου, με την Πέλλα να δείχνει ανήμπορη για κάποια αξιόλογη αντίδραση. Φτάσαμε στο 75' όταν οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν την μπάλα και τον σκόρερ Πλικαδίτη να έχει πολύ εύκολο έργο για το 0-4 σε κενό τέρμα. Η μόνη αξιομνημόνευτη φάση για την Πέλλα, ήταν ένα σουτ του Ριζόπουλου έξω από την περιοχή, που δεν ανησύχησε όμως τον τερματοφύλακα του Άσπρου που είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Καμιά ουσιαστική κριτική για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αφού το Άσπρο κυριάρχησε μετά το 0-2 και έδειχνε ομάδα άλλης κλάσης άλλης δύναμης και άλλης ταχύτητας. Ίσως σ' αυτή την εικόνα να συνέτεινε και η άθλια εικόνα της Πέλλας μετά το 20λεπτο, ομάδα χωρίς νεύρο, κίνηση και προσανατολισμό, με πολλούς ποδοσφαιριστές υστερήσαντες, αλλά και που δεν πήρε βοήθειες είναι αλήθεια όταν έπρεπε από τον πάγκο, όταν τα άκρα της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο δέχονταν επιθέσεις από παντού και η μεσαία γραμμή ούτε άμυνες έβγαζε, ούτε επιθέσεις οργάνωνε..Μπορείς να βρεις πολλές παραμέτρους για εξήγήσεις τα αίτια της σημερινής βαριάς ήττας, όμως δεν είναι του παρόντος και προέχει η άμεση ανασύνταξη και η δύσκολη έξοδος την επόμενη αγωνιστική στο Μάνδαλο. Σαφώς και δεν είναι αυτές που είδαμε σήμερα οι δυνατότητες της ομάδας μας, που πλέον πρέπει να διαχειρισθεί με τον πιο ψύχραιμο τρόπο το σημερινό πολύ άσχημο αποτέλεσμα.
Καλή η διιατητική τριπλέτα, που ίσως βοηθήθηκε κι από την εξέλιξη του σκορ.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Τσιμπίνης, Τόζογλου, Νουσιόπουλος, Σταυρακάκης(Ριζόπουλος), Μπρατσούδης, Καμπούρης, Καραμούζας, Χαχαμίδης(Μπουράκης), Ρίσκος(Παναγιωτέλης), Γεωργιάδης.








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πλασματικό το 0-4 με βάση τις τελικές προσπαθειες της ομαδας μας .Αν ήταν λίγο πιο τυχερός ο τερματοφύλακας μας θα είχαμε καλύτερη τύχη.Δεν με εντυπωσίασε το άσπρο με βάση τις προσδοκίες που λέγονταν.Η ομάδα μας αξίζει να πολεμήσει.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα η διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε μέσα στο γήπεδο..με το Άσπρο να ναι ανώτερο αγωνιστικά..παρ όλα αυτά τα παιδιά μας πάλεψαν όσο μπορούσαν όπως παλεύουν κάθε φορά...το αποτέλεσμα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα απολύτως...αν σκεφτεί κανείς ότι πριν 2 χρονιές δώσαμε τα διπλάσια ίσως και τριπλάσια λεφτά για παίχτες και είχαμε πάλι τέτοια αποτελέσματα...όλα στο πρόγραμμα είναι...το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε την ομάδα μας και όλη την προσπάθεια της...να λείπει η γκρίνια από τους της κερκίδας(σχεδόν απίθανο) έτσι βοηθάμε μόνο...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....!! Χ.Μ