Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Πέλλα - Αμπελειές (1-1)2-1

Σ' ένα ωραίο και πλούσιο παιχνίδι, η Πέλλα κατάφερε μια ουσιαστική και ψυχολογική νίκη. Ουσιστική γιατί εξασφάλισε με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες την πρόκριση της στην επόμενη φάση και ψυχολογική ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος την ερχόμενη εβδομάδα. Αξία σ' αυτή τη νίκη, δίνει αδιαμφισβήτητα και η εξαιρετική εμφάνιση των φιλοξενουμένων.
Σ' ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, πήρε τη νίκη ο πιο ουσιαστική ομάδα. Τα δύο τέρματα (ένα σε κάθε ημίχρονο) των Μπρατσούδη και Καραμούζα, είναι αλήθεια ότι τελικά φάνηκαν αρκετά για το θετικό αποτέλεσμα, αφού οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν μόλις μία ισοφαρίζοντας πεοσωρινά. Αλήθεια όμως που δεν προδίδει την πραγματικότητα και τα όσα είδαμε σήμερα στο γήπεδο. Η αστοχία των επιθετικών, αλλά κυρίως οι εκπληκτικές επεμβάσεις των δύο τερματοφυλάκων, περιόρισαν τον δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
Η Πέλλα που είχε καλά μικρά διαστήματα όχι όμως και διάρκεια, εκμεταλεύθηκε περισσότερο τις στημένες μπάλες, με τις οποίες δημιούργησε και τις πιο μεγαλες ευκαιρίες. Τα γνωστά πρόβληματα από την αρχή της σεζόν, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, με το μεσοεπιθετικό κομμάτι να παρουσιάζει τις πιο μεγάλες δυσκολίες στην ανάπτυξη και στις πάσες προς τους επιθετικούς, αλλά και ασυννενοησία στην γραμμή κρούσης, όταν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για σοβαρές καταστάσεις στην άμυνα και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Οι προοπτικές της ομάδας είναι καλές, αλλά σίγουρα χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά, για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.
Οι Αμπελειές ήταν η ομάδα που έπαιξε πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο με διάρκεια, ορθολογική και καλή αμυντική λειτουργία, πολύ γρήγορη ανάπτυξη και πολύ επικίνδυνες κάθετες πάσες και πλαγιοκοπήσεις κυρίως στο πρώτο μέρος. Μάλιστα σε κάποια διαστήματα έπαιξε με επιτυχία παιχνίδι κατοχής, δίνοντας την εντύπωση ότι είχε το πάνω χέρι. Υστέρησε στην ουσία και έτσι δεν κατάφερε να πάρει ούτε το «χρυσό» βαθμό που θα τις έδινε πολλές ελπίδες πρόκρισης, ως μία από τις 4 καλύτερες δεύτερες. Αρκετός ο φίλαθλος κόσμος από τις Αμπελειές στην κερκίδα του γηπέδου. Δεν γνωρίζω τιθα καταφέρουν τελικά οι Αμπελειές στην Α' κατηγορία, γι' αυτό που είμαι βέβαιος είναι ότι δεν θα δούμε πολλές ομάδες της Α1 με τέτοια παρουσία στο γήπεδο της Πέλλας.
Καλή απόδοση από το διαιτητικό τρίο, που δεν είχε όμως τις δύσκολες φάσεις.
Η σύνθεση: Ογκανεζωβ, Τσιμπίνης, Τόζογλου, Πρέντσης(Μπουράκγς), Ριζόπουλος, Μπρατσούδης(Βόλκος), Καμπούρης, Καραμούζας, Χαχαμίδης, Γεωργίαδης(Παναγιωτέλης), Βογιατζής.










Δεν υπάρχουν σχόλια: