Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο η 79η ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή 1.000 εκθετών, 19 διεθνών επίσημων συμμετοχών αλλά και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και θεματικών αφιερωμάτων, ανοίγει αύριο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου τις πύλες της 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στη μεγάλη γιορτή της πόλης.
 
Η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η τεχνολογία, η επιστήμη, ο πολιτισμός και η αναψυχή θα δώσουν το «παρών» στην 79η ΔΕΘ, στον ρυθμό της οποίας θα κινείται η Θεσσαλονίκη έως τις 14 Σεπτεμβρίου, σε μία διοργάνωση που αποτελεί ένα«πολύχρωμο ψηφιδωτό» εκδηλώσεων το οποίο αναμένεται να δώσει γιορτινό τόνο στην πόλη και φιλοδοξεί να «ξυπνήσει» μνήμες παλαιών, καλών εποχών, όταν η ΔΕΘ αποτελούσε σημείο συνάντησης για όλη την Ελλάδα. 
 
Την 79η ΔΕΘ θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», αύριο το πρωί στις 10:30 π.μ., ο οποίος θα περιηγηθεί στη συνέχεια σε περίπτερα της Έκθεσης. Για το κοινό οι πύλες θα ανοίξουν στις 12:30 μ.μ., ενώ η διοργάνωση θα είναι ανοιχτή έως τις 22:00 μ.μ.
 
Η Έκθεση του CERN, το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, το ειδικό θεματικό αφιέρωμα στην Ορθοδοξία, η επετειακή CHEAPART, το Mad North Stage Festival, οι θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, το εντυπωσιακό εναέριο θέαμα με μηχανές και ακροβάτες και μια σειρά θεματικών αφιερωμάτων που διατρέχουν ένα ευρύ φάσμα κλάδων και ενδιαφερόντων, είναι μερικά μόνο από τα σημεία που αξίζει να σταθεί ο επισκέπτης στην 79η ΔΕΘ. 
 
Την πρώτη ημέρα της Έκθεσης το μουσικό τόνο στη σκηνή της ΔΕΘ θα δώσει ο Νίκος Πορτοκάλογλου που θα ξεκινήσει το μουσικό ταξίδι του Mad North Stage Festival στις 21:30, στην πύλη «Τόξο» του Εκθεσιακού Κέντρου. Τη συναυλία θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες μόνο με το εισιτήριο που θα έχουν πληρώσει για την είσοδο στη ΔΕΘ, το οποίο αύριο θα είναι 3 ευρώ (10 ευρώ το οικογενειακό). 
 
Μέγας Χορηγός της 79ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, ενώ επίσημο ξενοδοχείο του Mad North Stage Festival είναι το Grand Hotel Palace. Χορηγοί είναι επίσης η Κεντρική Αγορά Αθηνών (εισιτήρια), η Εγνατία Οδός, η Skyserv, η ICAP (για το αφιέρωμα Innotech) και η εταιρεία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ Βιομηχανία Ειδών Διατροφής (για το Mad North Stage Festival). Ακόμη, την εκτύπωση των προσκλήσεων προσφέρει το ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. 
 

 
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: