Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πορείες, συναυλίες και ένα άγαλμα για τον Παύλο

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο στη μνήμη του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (Killah P) που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη, Γιώργου Ρουπακιά, πριν από ένα χρόνο, στο Κερατσίνι.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο επεισοδίων, κυρίως, στο Κερατσίνι και την Αμφιάλη.
Ειδικότερα, στις 15.00 το μεσημέρι, παρουσία της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Το γλυπτό δείχνει τον Killah P -όπως ήταν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του- να τραγουδά στη σκηνή, ενώ στο πίσω μέρος θα είναι γραμμένοι οι διασκευασμένοι από τον Φύσσα στίχοι του τραγουδιού του Γιάννη Αγγελάκα «Σιγά μην κλάψω».
Στις 16.00 θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό.
Δύο ώρες αργότερα στις 18.00 παναττικό συλλαλητήριο στον τόπο δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.
Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες.
Τέλος, αύριο, στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: