Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Στον χαμηλό συντελεστή του ΕΝΦΙΑ οι ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις»

«Ικανοποίηση του Βουλευτή για τη θετική έκβαση του ζητήματος»
Στον χαμηλό συντελεστή του ΕΝΦΙΑ εντάσσονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις (μικρές επιχειρήσεις, τουριστικά καταλύματα κ.ά.), σύμφωνα με ρύθμιση που αποδέχθηκε η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή.
Ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος με αίτημα του τόσο προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη όσο και προς τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων είχε ζητήσει να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων, εξέφρασε την ικανοποίηση του τονίζοντας ότι: « Η αποδοχή και υιοθέτηση της νέας ρύθμισης- τροποποίησης, που εισηγήθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη, για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις είναι μια πάρα πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη καθώς στον αρχικό υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ είχε συντελεστεί μια τεράστια αδικία ανάμεσα στις επιχειρήσεις που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα και σε αυτές που είναι ατομικές. Με τη νέα ρύθμιση συνεπώς θα υπάρχει ένας ενιαίος χαμηλός συντελεστής, στοιχείο απαραίτητο για την ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και του τουριστικού τομέα».
Να σημειωθεί ότι με τις προηγούμενες ρυθμίσεις στα μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είναι ατομικές επιχειρήσεις, επιβάλλονταν  πολλαπλάσιος ΕΝΦΙΑ σε σχέση με τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα, διότι αυτά υπολογίζονταν ως κατοικίες.  Με την εν λόγω τροποποίηση όμως αυτό διορθώνεται και τα μικρά τουριστικά καταλύματα και τα μικρά ενοικιαζόμενα που είναι ατομικές τουριστικές επιχειρήσεις θα φορολογηθούν όπως και τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα με το χαμηλό συντελεστή και όχι ως κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: