Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχονται οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοπόρα η Θεσσαλονίκη. Ο κεντρικός δήμος σχεδιάζει να προχωρήσει στην υπογειοποίηση του δικτύου καθαρισμού της πόλης. Πώς θα λειτουργεί το καινοτόμο σύστημα και πόσο κοστίζει.
Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγο καιρό οι συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο αλλά και σε δεκάδες άλλα κομβικά σημεία στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, καθώς ο κεντρικός δήμος σχεδιάζει να προχωρήσει στην υπογειοποίηση του δικτύου, σε μία προσπάθεια να αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης, αλλά και να βελτιώσει την αποδοτικότητα του συστήματος διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης επιδιώκει να προχωρήσει σε μία γενναία επένδυση, ύψους περίπου 8,78 εκατ. ευρώ, ώστε να προμηθευτεί 647 συστήματα υπόγειων κάδων. Για το σκοπό αυτό θα υποβληθεί σχετική πρόταση για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας "Jessica". Το θέμα αυτό μάλιστα αναμένεται να συζητηθεί στη μεθαυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς στην εφημερίδα Μακεδονία, ο σχεδιασμός του δήμου Θεσσαλονίκης αφορά την προμήθεια και την εγκατάσταση 647 συστημάτων υπόγειων κάδων, χωρητικότητας 3.000 λίτρων.
Σύμφωνα με τον κ. Παππά τα υπόγεια συστήματα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων θα εγκατασταθούν σε συστοιχίες των τριών κάδων, εκ των οποίων ο ένας θα χρησιμοποιείται για την απόρριψη σύμμεικτων απορριμμάτων, ο δεύτερος για υλικά συσκευασίας και ο τρίτος για χαρτί.
Αρχής γενομένης από το ιστορικό κέντρο
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία", η αρχή στην υπογειοποίηση του δικτύου θα γίνει από την περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης και ειδικότερα από ζώνες, όπου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανάπλασης. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη εγκριθεί μία δαπάνη της τάξης των 985.000 ευρώ για την προμήθεια των πρώτων 80 υπόγειων κάδων.
"Στόχος μας είναι σταδιακά η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων να προχωρήσει σε κεντρικά σημεία όλων των δημοτικών κοινοτήτων", επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, υπογραμμίζοντας ότι με αυτό το εναλλακτικό σύστημα συλλογής επιτυγχάνονται η αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου αλλά και η μείωση του κόστους αποκομιδής των απορριμμάτων.

Πηγή: thestival.gr

Άιντε και στα δικά μας με το καλό!1. Πλατεία Μ. Αλέξάδρου, 2. Πλατεία Κρήνης, 3. Εκκλησία-Λαογραφικό, 4. Μουσείο, 5. Αρχαιολογικός χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: