Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΝΑΣΑ στην Πέλλα

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝ.Α.Σ.Α. συνεδριάζει αυτήν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Τουριστικό Περίπτερο Πέλλας (δίπλα στο Δημαρχείο της Πέλλας).
Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και καλούμαστε όλοι.

Αυτόνομη Δημοτική Κίνηση
ΑΝΑΣΑ ΠΕΛΛΑΣ.

Στην κορυφή της ατζέντας της συνεδρίασης τα προβλήματα της Πέλλας, γι' αυτό και η συμμετοχή πολιτών ίσως της δώσει χαρακτήρα λαϊκής συνέλευσης με διαβούλευση, κατάθεση και επικοικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Η ΑΝΑΣΑ ως δημοτική κίνηση πλέον της ελάσσονος αντιπολίτευσης που εκπροσωπείται στο νέο δημοτικό συμβούλιο από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Γιάννη Σταυρίδη, μπορεί να μην έχει την δυνατότητα άμεσων πρακτικών δράσεων και λύσεων στα προβλήματα, έχει όμως αυτή της ανάδειξης, της προβολής, της διαβούλευσης και των προτάσεων ώστε αυτά να μην «λιμνάζουν» στο δήμο και τον οικισμό μας για ακόμη πέντε δύσκολα από κάθε άποψη αυτοδιοικητικά χρόνια. 
Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας ότι και η νέα δημοτική αρχή όπως και η προηγούμενη, είναι χαμηλών προσδοκιών, αφού δεν υπάρχει όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα ικανό να αλλάξει την λειτουργία, τον προσανατολισμό και τη φυσιογνωμία του δήμου μας. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την μείζονα αντιπολίτευση, αφού η επιλογή προσώπων έγινε ως επί τω πλείστον με «παιδομάζωμα» και ψηφοθηρικά κριτήρια. Όλοι γνωριζόμαστε λίγο πολύ σ' αυτόν τον τόπο και αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι περίπου μπορούμε να προσδοκάμε τοσο από την νέα διοίκηση, όσο κι απ' τους εκλεγμένους της αντιπολίτευσης. 
Η ΑΝΑΣΑ είναι βέβαια ότι θα «μεγαλώσει» πολύ γρήγορα και θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή. Όμως μέχρι τότε μας περίμενει μεγάλη προσπάθεια, δραστηριότητα και αγώνας και σίγουρα μια δυναμική αλλά κυρίως εποικοδομητική αντιπολίτευση. Θα στηρίξουμε τη νέα διοίκηση σε κάθε δράση της προς την θετική κατεύθυνση για το καλό του δήμου μας, αλλά θα μας βρει απέναντι στην αδράνεια, την αδιαφορία, την απαξίωση, την προχειρότητα, την ανεπάρκεια, τον αυταρχισμό και την αναξιοκρατία.
Από την ΑΝΑΣΑ υπάρχει η διαβεβαίωση, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες συνεδριάσεις σε όλόκληρο το δήμο, σε κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο οικισμό του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

den xerw an to xexnas alla eseis stirizete th dhmotikh arxh apo ton aprilio