Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αοριστολογία, κινδυνολογία και ενέσεις αισιοδοξίας Σαμαρά στη ΔΕΘ

Στην προεκλογικού τύπου ομιλία του στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαμαράς απογείωσε τις συνήθεις εξωπραγματικές ομιλίες του,υποσχόμενος φοροελαφρύνσεις σε αόριστο χρόνο και «αγκαλιάζοντας» δημόσιους υπάλληλους, ένστολους και όλους όσους καταδιώκει και εξοντώνει όλα αυτά τα χρόνια στην πραγματικότητα.
Ανέπτυξε, για άλλη μια φορά, το δικό του παραμύθι για το μέλλον της χώρας, μιλώντας για την ανάκαμψη μιας χώρας που πλήττεται τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές, ενώ κυρίως με ορολογία καφενείου, «έπαιξε τα ρέστα του», στην τελευταία του προσπάθεια να ανακόψει την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Υποσχέθηκε έναν "οδικό χάρτη" για τη μείωση της φορολογίας, μεταξύ άλλων του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και της εισφοράς αλληλεγγύης, ενισχύοντας την αοριστολογία του.

Ομολόγησε την αποτυχία του φόρου πετρελαίου θέρμανσης, αλλά  διευκρίνισε πως θα μειωθεί μόλις 30%. Παραδέχθηκε τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ, αλλά πρόσθεσε ότι φέτος θα πληρώσουν τον φόρο-χαράτσι περισσότεροι πολίτες και πως μετά από μερικά χρόνια θα εξεταστούν κάποιες αλλαγές στον φόρο.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε την εξάπλωση του κρατικού "εκτρώματος" της ΝΕΡΙΤ και στη Θεσσαλονίκη, όχι όμως, όπως ανέμεναν τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, και τη δημιουργία ανεξάρτητου καναλιού.

Για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας ανέφερε πως όλο και περισσότεροι θεωρούν πιθανό να προκύψει η πολυπόθητη για την κυβέρνηση πλειοψηφία  των 181 βουλευτών, κινδυνολογώντας ταυτόχρονα για εφιάλτες και αποσταθεροποίηση στη χώρα, την Ευρώπη και όλο τον πλανήτη, αν αυτό δεν επιτευχθεί. Τις πρόωρες εκλογές τις χαρακτήρισε πολιτική αυτοκτονία και περιπέτεια, ενώ έκανε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει και με άκρως λαϊκιστικό λόγο χλεύασε το πρόγραμμα του, λέγοντας χαρακτηριστικά "ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα".

Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλειψαν, επίσης, οι ακροδεξιές κορώνες, μέσα από την αναφορά του στην πάταξη της "λαθρομετανάστευσης", αλλά και στα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης, κάνοντας λόγο για την "ένδοξη Μακεδονία".

"Μοιράζοντας ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει, αδύναμος να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική, ο κ. Σαμαράς προσέφυγε στη γνωστή συνταγή των ενέσεων αισιοδοξίας και των ψεμάτων, σε μια χώρα που αιμορραγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα" σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: