Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΓΑ κατά της γραφειοκρατίας: Νέες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου για τους αγρότες

Τις νέες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου που θα παρέχει δωρεάν στους αγρότες, με στόχο τη διαφάνεια και τη μείωση της γραφειοκρατίας, ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ.
Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, Βασίλης Έξαρχος από την Πέμπτη (04/09) είναι εφικτή η έκδοση και εκτύπωση εντύπων και βεβαιώσεων που αφορούν στον ΕΛΓΑ. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για βεβαίωση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, για ασφαλιστική ενημερότητα, για βεβαίωση καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για φορολογική χρήση, για αναλυτικά κατάσταση καταβολής αποζημιώσεων Φυτικής παραγωγής και Ζωικού κεφαλαίου ΕΛΓΑ και για δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής.
"Με τις νέες υπηρεσίες που παρουσιάζουμε σήμερα, με τη λειτουργία από τις αρχές του 2014 του κέντρου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης με κλήση στον αριθμό 1540, με την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του ΕΛΓΑ προσπαθούμε βήμα-βήμα να πετύχουμε τον στόχο της βελτίωσης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών. Συγχρόνως συνεχίζουμε την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης του ΕΛΓΑ για να έχει ο οργανισμός τη δυνατότητα να στηρίζει τους αγρότες που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, χωρίς να δημιουργεί ελλείμματα και χρέη" δήλωσε ο κ. Έξαρχος.
Και πρόσθεσε: "Ο ΕΛΓΑ έχει πλέον οικονομικό απόθεμα και μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του προς τους αγρότες. Το επόμενο τρίμηνο σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και με βάση και τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης που είναι σε εξέλιξη και ύστερα από διάλογο με τους φορείς των γεωργών και των κτηνοτρόφων θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του ΕΛΓΑ.
Δικαιότερη κατανομή των εισφορών, επίσπευση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και περισσότερη ασφάλεια για τους αγρότες είναι οι βασικές μας επιδιώξεις .
Διοίκηση και εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ (εργαζόμενοι που είναι λιγότεροι από τους απαιτούμενους όπως καταγράφεται και στην έκθεση αξιολόγησης), θέλουμε, επιδιώκουμε και δουλεύουμε, προκειμένου ο οργανισμός στην περίοδο της κρίσης να αποτελεί θετικό παράδειγμα μεγάλης μεταρρύθμισης και αλλαγής.
Δουλεύουμε για να επιβεβαιώνεται κάθε μέρα στην πράξη αυτό που επίσης καταγράφεται στην έκθεση αξιολόγησης ότι «ο ΕΛΓΑ λόγω της μεγάλης σημασίας του αγροτικού τομέα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών αποτελεί αναντικατάστατο εργαλείο άσκησης αγροτικής πολιτικής, αποτελεί έναν Οργανισμό που τα τελευταία χρόνια συνεχώς βελτιώνει τη λειτουργία του".

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: