Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Στις 14 Σεπτέμβρη στα Γιαννιτσά, τιμάμε τη μνήμη των 120 συμπολιτών μας, που πριν 70 χρόνια δολοφονήθηκαν  από τους δοσίλογους, γερμανοτσολιάδες, ταγματασφαλίτες του Πούλιου και του Γερμανού Ναζί λοχία των ss Σούμπερτ.
Η Δημοτική Αρχή για δύο συνεχόμενες χρονιές είχε απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση, κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους φασίστες της χ.α. και τους αντιφασίστες πολίτες και κόμματα που διαδήλωναν ενάντια στο φασισμό. Βοήθησε έτσι, την παραχάραξη της ιστορικής μνήμης και διευκόλυνε, αντικειμενικά, τους φασίστες να βεβηλώσουν την εκδήλωση, χαιρετώντας μάλιστα ναζιστικά μπροστά στο μημείο, ενώ η αστυνομία αντιμετώπισε τους δημοκρατικούς πολίτες που αντιδρούσαν στην παρουσία των φασιστών, ως εχθρούς, προσάγοντας δύο αντιφασίστες . Απέναντι στη φασιστική αυτή πρόκληση, η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. με οργανωμένη κινητοποίηση εμπόδισε τους φασίστες να πραγματοποιήσουν φιέστα, κάλυψε τα εμετικά συνθήματά τους και έδειξε ότι το κίνημα δεν θα αφήσει τους νεοναζί να νομιμοποιηθούν, βιάζοντας την ιστορική μνήμη. Λίγες ημέρες μετά, στις 18 Σεπτέμβρη 2013, ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, δολοφονημένος από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, κάτω από την κεντρική καθοδήγηση της εγκληματικής συμμορίας, ρίχνοντας οριστικά το προσωπείο των φασιστών και εκθέτοντας όσους επενδύουν πολιτικά στη λογική των ίσων αποστάσεων. Οι ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους ναζί εγκληματίες και το αντιφασιστικό κίνημα δείχνουν τα όρια του αντιφασισμού της δημοτικής αρχής και των κυβερνήσεων των μνημονίων. Η μόνη πραγματική εγγύηση για το τσάκισμα του φασισμού είναι το δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος.  
Ο φασισμός δεν είναι μία «άλλη άποψη» στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Οι φασίστες χρησιμοποιούν κάθε μέσο και ψέματα, απαιτούν το δικαίωμα της ελευθερίας, για να χύνουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο ώστε όταν αναλάβουν την εξουσία, να καταστρέψουν τις ελευθερίες όλων μας. Είναι το ακροδεξιό χέρι του συστήματος, των μνημονίων, των αντεργατικών μέτρων, της καταστολής των κινητοποιήσεων, της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων. Είναι τα πιστά σκυλιά των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Είναι εγκληματική συμμορία, οι δολοφόνοι νεοναζί του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, των χιλιάδων πλέον θυμάτων της πρωτόγονης ρατσιστικής βίας τους και η θέση τους είναι στη φυλακή.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ συνδικάτα, φορείς, αντιφασιστικές κινήσεις, εργαζόμενοι, νέοι και νέες της πόλης, να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες.
  • Απαιτούμε να μην επιτραπεί η βεβήλωση του χώρου του μνημείου των ηρώων, από την παρουσία των πολιτικών απογόνων των δολοφόνων, τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου, τη νεοναζιστική χρυσή αυγή. 
  •  Καλούμε στις 14 Σεπτέμβρη στον Ομαδικό Τάφο στα Γιαννιτσά να δώσουμε μαζικό παρόν για να τιμήσουμε τη θυσία των συμπολιτών μας, πριν από 70 χρόνια, και να μεταφέρουμε το μήνυμα της αντίστασης και θυσίας τους, στους σημερινούς αγώνες του λαού μας, ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά του Κεφαλαίου και των τραπεζιτών.
  • Καλούμε επίσης, σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: