Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Επικοικοδομητική και χρήσιμη η χθεσινή παρουσία και συνεδρίαση της ΑΝΑΣΑ στην Πέλλα

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας στο Τουριστικό Περίπτερο Πέλλας. 
Παρουσιάστηκε το οργανόγραμμα και τα θέματα πρώτης προτεραιότητας της Κίνησης για το προσεχές διάστημα και ακολούθησε συζήτηση στην οποία κυριάρχησαν θέματα της τοπικής κοινωνίας της Πέλλας και της Νέας Πέλλας. Παρόντες, εκτός από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, ήταν και αρκετοί κάτοικοι της Πέλλας και της Νέας Πέλλας, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της συζήτησης με γόνιμες προτάσεις. 
Από τη συζήτηση προέκυψε ένα πλήθος ζητημάτων προς επεξεργασία και, παρά τις λίγες διαφωνίες, αίσθηση όλων ήταν η θετική χροιά όλης της διαδικασίας, κάτι που μάλιστα ήταν πρωτόγνωρο για την τοπική κοινωνία της Πέλλας. Τέτοιες διαδικασίες αποτελούν ζυμώσεις για όλους μας, συντελεστές της Κίνησης αλλά και πολίτες της τοπικής κοινωνίας και στοχεύουμε και ευελπιστούμε σε επόμενες επισκέψεις και επαφές που θα προγραμματιστούν και θα πραγματοποιηθούν σε κάθε περιοχή, σε κάθε γωνιά του Δήμου Πέλλας.

Γραφείο Τύπου - Αυτόνομη Δημοτική Κίνηση ΑΝΑΣΑ

Πληροφοριακά ανάμεσα στα πολλά σημαντικά θέματα που τέθηκαν στην συνεδρίαση και συζητήθηκαν, ήταν η Νέα Εθνική Οδός και η αναγκαιότητα ενός «προεξέχοντος» κόμβου στο ύψος της Πέλλας προκειμένου να προληφθεί και να αποφευχθεί η περαιτέρω απομόνωση και αποκλεισμός της Πέλλας ως τουριστικός προορισμός και όχι μόνο, το συγκοινωνιακό πρόβλημα ειδικότερα αλλά και ευρύτερα στο Δήμος Πέλλας, το άθλιο εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμούς παράλληλα με την απρόσκοπτη πρόσβαση προς τα πολύ σημαντικά αξιόθεατα της Πέλλας και του Δήμου, η αρμονική και δημιουργική συνεργασία δημόσιων φορέων όπως η ΙΖ' ΕΠΚΑ με την δημοτιική αρχή προς όφελος των πολιτών και του δήμου, η λειτουργία και χρήση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών που παραμένουν σε αχρησία, η μεταστέγαση υπηρεσιών που επιβαρύνουν αναίτια οικονομικά τον δήμο σε διαθέσιμα δημόσιο-δημοτικά κτίρια, η κατασκευή δημοσίων WC όπως αρμόζει σ' ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, το Χωροταξικό με την επέκταση και αναπροσδιορισμό του σχεδίου πόλεως, τα δημόσια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή είναι εγκεκριμένα να αρχίσουν και πλήθος σημαντικών θεμάτων της καθημερινότητας και όχι μόνο, των πολιτών και του οικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: