Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.: Ανακοίνωση για τις ανακλήσεις κατά των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να υπακούσει στις επιταγές της τρόικα, δεν διστάζει να διαλύσει κάθε δομή του ΥΠΠΟΑ και να στείλει χωρίς κανένα ενδοιασμό τους εργαζόμενους του Υπουργείου στην ανεργία. Οι επί συμβάσει εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ δέχονται απανωτές επιθέσεις από την κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν επιλύει κανένα από τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά συνεχώς προσθέτει και άλλα.
Η κυβέρνηση διατηρεί και ενισχύει τις ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων, διαχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με την εργασιακή τους σχέση και αντιμετωπίζει τους συμβασιούχους ως παρίες. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν ένα μήνα αρνήθηκε να χορηγήσει στους ΙΔΟΧ το ανθυγιεινό επίδομα, που παίρνουν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στο δημόσιο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.
Επίσης, αρνείται να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συμβασιούχους και προωθεί ανακλήσεις της εφαρμογής τους, καταδιώκει τους συμβασιούχους σαν το χειρότερο εχθρό της, αδιαφορεί για τα κενά που δημιουργεί και την υποβάθμιση των υπηρεσιών του πολιτισμού.
Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των συμβασιούχων είναι πλέον ο κανόνας, τα προσκόμματα που εφευρίσκει και δημιουργεί είναι ατελείωτα, και αν η καθυστέρηση είναι ενός ή δυο μηνών, το Υπουργείο με περισσό θράσος και χωρίς ντροπή μας λέει ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές που είναι πάνω από οχτώ μήνες. Υπάρχουν και χειρότερα δηλαδή…
Μόλις πριν μερικές μέρες υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το νέο οργανισμό του ΥΠΠΟΑ, σύμφωνα με τον οποίο πετάει έξω από την εργασία του έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό. Ο νέος αυτός οργανισμός, εκτός από το ότι είναι αντισυνταγματικός, παράνομος και απαξιώνει τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων, διαλύει και τις υπηρεσίες του πολιτισμού στρώνοντας -προφανώς- το χαλί στους ιδιώτες επιχειρηματίες. Προβλέπει για το επιστημονικό προσωπικό –κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας- ότι για να προσληφθεί εφεξής στο ΥΠΠΟΑ, θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μεταπτυχιακό τίτλο, καθώς ο βασικός τίτλος σπουδών είναι πλέον ένα άχρηστο ‘’χαρτί’’, το οποίο δεν προσφέρει κανένα επαγγελματικό δικαίωμα...
Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσουμε στην κυβέρνηση και στον υπουργό πολιτισμού και η μόνη απάντηση είναι ο αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών που διαλύουν τη ζωή μας και απαξιώνουν το μέλλον μας.
Η ΠΟΕΙΔΔ προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17-9-2014 από τις 11:00 π.μ. και προσκαλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο πολιτισμού στις 12:00 μ.μ. για να σταματήσουμε την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.
 Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
Ζαχαράκης Νίκος          Σαμαρτζής Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: