Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ.ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.Α.

Εκδικάζονται την Τρίτη 16/9 στο Εφετείο οι αιτήσεις αναστολής των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαίωσαν συναδέλφους μας συμβασιούχους. Πρόκειται για τους λιγοστούς συναδέλφους (περίπου 100 συνολικά) σε όλη τη χώρα που παρέμειναν στην εργασία με δικαστικές αποφάσεις, καθώς όλοι οι υπόλοιποι υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν μετά τις αρνητικές εξελίξεις που προκάλεσε η πολιτική απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών το φθινόπωρο του 2013 (ρύθμιση Αθανασίου).
Παρότι όμως οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι έχουν θετικές πρωτόδικες αποφάσεις που αναγνωρίζουν πως η εργασιακή τους σχέση είναι στην πραγματικότητα αορίστου χρόνου, η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους απολύσει! Και μάλιστα γρήγορα - άμεσα, καθώς προφανώς θέλει να τους προσμετρήσει στους αριθμούς των απολυμένων που έχει υποσχεθεί να παρουσιάσει για το τρέχον έτος. Έτσι, αντί να περιμένει την εκδίκαση των υποθέσεων στο Εφετείο, που έχει προσδιοριστεί για την Άνοιξη του 2015, προχώρησε στην κατάθεση αίτησης αναστολής των πρωτόδικων αποφάσεων.
Την ώρα που οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ είναι πανθομολογούμενες σε όλη την επικράτεια, την ώρα που ο δημόσιος λόγος με βάση και την τρέχουσα επικαιρότητα ανακαλύπτει εκ νέου την ανάγκη για ενίσχυση της κρατικής μέριμνας για τα μνημεία και τις αρχαιότητες, δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται η περαιτέρω μείωση των εξειδικευμένου προσωπικού στους καίριους τομείς της επιστημονικής έρευνας, της ανασκαφής, της μελέτης, της συντήρησης, της στερέωσης, της φύλαξης σημαντικών στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε τους κινδύνους που συνεπάγεται η κατεύθυνση αυτή και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των συναδέλφων μας να συνεχίσουν να εργάζονται με αξιοπρέπεια στο πλάι μας, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: