Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Απροστάτευτοι οι Πελλιώτες στις καταιγίδες

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, υπόγεια καταστήματα και αποθήκες, ενώ από τις ξαφνικές καταιγίδες άρχισαν να σημειώνονται και ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Το πολύπαθο κομμάτι της εθνικής οδού Θεσ/νικης-Έδεσσας από την Πέλλα μέχρι τα Γιαννιτσά, έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, ενώ όσοι βρέθηκαν στην δίνη της καταιγίδας ήρθαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα προσπάθωντας να βρουν παρακάμψεις για να ξεφύγουν από τις πλημμυρισμένες περιοχές και τους δρόμους.
Δήμος και Περιφέρεια φανέρωσαν για ακόμη μία φορά την ανεπάρκεια και τις αδιαφορία τους, τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων, παρά τις βαρύγδουπες κατά καιρούς δηλώσεις περί οριστικής επίλυσης του προβλήματος, αλλά και την συνηθισμένη πλέον μετατόπιση ευθυνών από τον ένα στον άλλο. Ούτε τα δελτία τύπου από την Π.Ε. Πέλλας και την ΠΚΜ περί επιδείνωσης του καιρού δεν έχουν φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ένας δρόμος με κακοτεχνίες, μπαλώματα και προχειρότητες, δημιουργεί προβλήματα συνεχώς στα διερχόμενα οχήματα και οι αρμόδιοι δείχνουν ανίκανοι να το αντιμετωπίσουν. Σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε και η κλήση οδικής βοήθειας ώστε να γίνει μεταφορά οχημάτων που εμπόδιζαν την κυκλοφορία Οι αστικές συγκοινωνίες αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα δρομολόγια για περίπου δύο ώρες, όταν ένα αστικό λεωφορείο προγενέστερα βούλιαξε προσπαθώντας να αποφύγει τις λίμνες που είχαν δημιουργηθεί από την νεροποντή. Ίδιος καιρός προβλέπεται και για την Τετάρτη και οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδαίτερα προσεκτικοί.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ κ.ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ ??? ΤΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤ@Ν@Σ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ??? ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΤΑΚΙΑΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ??? ΣΤΟΝ Π.ΜΥΛΟΤΟΠΟ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΔΥΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΟ 2014 ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ?? ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΟΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΑΜΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΣΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ. ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ...

Πέτρος Κάνος είπε...

«Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, υπόγεια καταστήματα και αποθήκες, ενώ από τις ξαφνικές καταιγίδες άρχισαν να σημειώνονται και ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.»

Έτσι φίλε ανώνυμε αρχίζει το άρθρο μου αν δεν το πρόσεξες... Αναφέρθηκα στο κομμάτι που έπεσε άμεσα στην αντιλήψή μου καθώς κι από παράπονα-διαμαρτυρίες πολιτών που έγινα δέκτης και που ταλαιπωρήθηκαν στο συγκεκριμένο κομμάτι της εθνικής οδού... Μακάρι να είχα την δυνατότηαα να βρίσκομαι ταυτόχρονα παντού και να καταγράφω ότι συμβαίνει... Έχω δώσει τρόπους επικοινωνίας που μπορεί ο κάθε πολίτης να χρησιμοποιεί και να προβάλλει μετά το σχετικό φιλτράρισμα και διαστάυρωση, το πρόβλημα ή το παράπονο που έχει. Δεν έχω δώσει νομίζω διαφορετικά δείγματα γραφής.

Ανώνυμος είπε...

Ο.Κ ΠΕΤΡΟ. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.

Πέτρος Κάνος είπε...

Αν έχεις εικόνα και άποψη και φυσικά τη δυνατότητα, βγάλε μια φωτογραφία και περιέγραψε σε δύο γραμμές την κατάσταση, στοιχειοθέτησε την καταγγελία ή το παράπονο και νάσαι σίγουρος ότι θα δημοσιευθεί άμεσα.