Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κρίμα κι άδικο! Πέλλα - Εξαπλάτανος (1-0)2-2

Σ' έναν αγώνα με αρκετές συγκινήσεις και ένταση, η Πέλλα παραχώρησε ισοπαλία στον Εξαπλάτανο, Μια ισοπαλία που όμως αποτελεί μαγική εικόνα, αφού η Πέλλα κυριάρχησε στο παιχνίδι, ,με την "γνωστή μπάλα" του Ίβιτσα Όσιμ, όμως να έχει άλλη άποψη...
Στο πρώτο 20λεπτο οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο χωρίς αγωνιστικούς ενδοιασμούς και η μπάλα ανεβοκατέβαινε με μεγάλη συχνότητα προς τις δύο περιοχές. Η Πέλλα είχε όμως τις μεγάλες ευκαιρίες, αφού έμπαινε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Βογιατζής, Γεωργιάδης, Βόλκος και Μπρατσούδης οι πρωταγωνιστές, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, όμως αστίχησαν στην τελική προσπάθεια από πλεονεκτική θέση. Ο Εξαπλάτανος που είχε καλή ανάπτυξη σ' αυτό το διάστημα, δεν κατάφερνε να πατήσει περιοχή, κι αναλώθηκε σε μακρυνά αδύναμα και άστοχα σουτ. Στο 30' μετά από παλικαρίσια προσωπική προσπάθεια ο Βόλκος κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την Πέλλα. Από κεινο το σημείο κι έπειτα μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, κι αυτή ήταν η γηπεδούχος που παρά την μεγάλη πίεση που άσκησε, δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο τέρμα. Το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα ήταν καταιγιστική και πήρε τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα. Δημιούργησε κι έχασε πολλές ευκαιρίες με τους Μπρατσούδη, Γεωργιάδη και Χωραφά, ενώ σε κάθε σχεδόν επίθεση δημιουργούσε τις προϋποθέσεις. Η αστοχία και η τύχη κράτησαν τον Εξαπλάτανο στο παιχνίδι, που όμως δεν μπορούσε να απειλήσει με τον ανορθόδοξο τρόπο που το επιχειρούσε.Έστι φτάσαμε στο75' μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Μπρατσούδη από αριστερά και σπάσιμο της μπάλας στη μικρή περιοχή, αμυντικός των φιλοξενουμένων την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, γράφπντας το.2-0 για την Πέλλα. 
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι «κλείδωσε» για την Πέλλα, ο «θεός του ποδοσφαίρου» είχε άλλη άποψη... Σ' ένα δίλεπτο ήρθαν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι, με τον Εξαπλάτανο να εκμεταλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις δύο και μοναδικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Στην πρώτη στο 87' μετά από μακρυνή μπαλιά και αμυντική ασυνεννπησία από την Πέλλα, επιθετικός των φιλοξενουμένων ανατράπηκε και ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως το πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Βακιάνης και μείωσε το σκορ σε 2-1, δίνοντας ξανά ελπίδες στην ομάδα του για θετικό αποτέλεσμα. Θετικό αποτέλεσμα που ήρθε στο 90', όταν και πάλι με τον ίδιο τρόπο από μακρυνή μπαλιά, ο Βακιάνης με άψογο κοντρόλ μέσα στην περιοχή και εξαιρετική ενέργεια ισοφάρισε σε 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το 2-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, που όμως «αδικεί» κατάφωρα την Πέλλα που είχε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια πολύ καλή απόδοση.
Η ομάδα μας έκανε ίσως το καλύτερο φετινό παιχνίδι της, κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτική και υποφερτά αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια, μάλλον θα μιλούσαμε για θρίαμβο και όχι απλά για μια απλή νίκη. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο με την άγρια ομορφιά του και «θύμα» της σήμερα είμασταν εμείς, αφού όχι θρίαμβο, αλλά ούτε τρίποντο που δικαιωματικά αξίζαμε δεν καταφέραμε να πάρουμε. Πολύ καλή αμυντική λειτουργία, με τις γραμμές κοντά και αλληλοκαλύψεις κυριώς μετά το πρώτο ημίωρο, δεν άφηναν πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν. Κι από την άλλη με μεγάλη φρεσκάδα και ταχύτητα στην επίθεση, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Στα αρνητικά αν μπορεί να τα διακρίνει κανείς μέσα από μια γεμάτη εμφάνιση, ήταν η έλλειψη συγχρονισμού και συνεργασίας στην επίθεση, κάτι που εμφανίζεται από την αρχή της χρονιάς, όπως επίσης η έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας και βοήθειας της μεσαίας γραμμής και της επιθετικής, με τους επιθετικούς να αναγκάζονται να ξεκινούν επιθέσεις από πίσω και να κάνουν ενίοτε επίπονες ατομικές προσπάθειες. Τέλος οι αναγκαστικές αλλαγές και το βασικότερο η απειρία μας, έπαιξαν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος, όταν στο τελευταίο 10λεπτο, η ομάδα έχασε τη συνοχή της, κάτι που εκμεταλεύθηκαν άριστα οι φιλοξενούμενοι και γύρισαν ένα «χαμένο» παιχνίδι. Είναι πράγματα που διορθώνονται με σωστή και σκληρή δουλεια στις προπονήσεις, ίσως και εναλλαγές θέσεων αναλόγα με τα φυσικά και αγωνιστικά των ποδοσφαιριστών μας. Το σίγουρο είναι ότι με ανάλογες εμφανίσεις, η βαθμολογική συγκομιδή είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα αυξηθεί, αλλά θα κάνει την ομάδα να αισιοδοξεί για τη συνέχεια και για υψηλότερη βαθμολογική της θέση. Καλύτεροι για την Πέλλα οι Μπρατσούδης, Σταυρακάκης.
Ο Εξαπλάτανος που έπαιξε αρκετά ανορθόδοξα μετά το πρώτο ημίωρο, με μακρυνές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση, δεν κατάφερνε να δημιούργησει προβλήματα στην Πέλλα για 87' λεπτά, με την αμυντική γραμμή της Πέλλας να καθαρίζει εύκολα ή δύσκολα όλες τις φάσεις. Όμως στο τελευταίο 5λεπτο, οι φάσεις του «έκατσαν» όπως θα ήθελε για να πάρει τελικά την ισοπαλία, που τηρουμένων των αναλογιών ισοδυναμεί με νίκη!
Με αρκετά λάθη η διαιτητική τριάδα κυρίως εις βάρος της Πέλλας, που επέτειναν ακόμη περισσότερο τον «υποβόσκοντα» εκνευρισμό που υπήρχε στην ομάδα μας. Εκνευρισμός και στον πάγκο, ο οποίος οικ ολίγες φορές βρέθηκε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου διαμαρτυρόμενος σε αποφάσεις των διαιτητών. 
Ευχές για "βίο ανθόσπαρτο" στον τερματοφύλακά μας τον Άρμεν Ογκανέζωβ, που νυμφέυθηκε χθες την εκλεκτή της καρδιά του.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Μπουράκης, Νουσιόπουλος, Τόζογλου, Σταυρακάκης, Γεωργιάδης(Χωραφάς), Καραμούζας(Παναγιωτέλης), Χαχαμίδης, Μπρατσούδης, Βόλκος(Ριζόπουλος) Βογιατζής.













4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας δουν επιτέλους τα χάλια τους στην ΕΠΣ .Δεν μιλάμε για ανθρώπινα λάθη, μιλάμε για εσκεμμένα λάθη προς μία κατεύθυνση, τέτοια ΕΠΣ ονειρεύτηκε ο κ. Αντωνίου . Και τέλος θέλω να μάθω, ποιος έδωσε το δικαίωμα στο Αριδαία νιουσ να γράφει τέτοιες αναλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι πρότεινος η ομάδα νικούσε αλλά ..δεν έπαιζε μπάλλα- τρομάρα σου! Τώρα χάνει αλλά παίζει μπαλάρα! Και φταίει η ΕΠΣ του Αντωνίου και το Αριδαία νιουσ! Σε λίγο να δούμε τι θα σου μείνει να λες....

Ανώνυμος είπε...

Γούστο και καπέλο μου να λέω ότι βλέπω και δε μου αρέσει. Εσύ τι ζόρι τραβάς!
Εγώ πονάω για την ομάδα του χωριού μου. Εσύ μη μου πεις ότι πονάς την ΕΠΣ και τον Αντωνίου!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ ΜΗ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ..ΚΟΨΙΜΟ