Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Πέλλα - Σταυροδρόμι (1-1)2-2 και 4-2 στην παράταση

Πύρειος νίκη και πρόκριση για την Πέλλα στα προημιτελικά, επί του αξιόμαχου Σταυροδρομίου. Αν θα μπορούσαν να μπουν τα κέρδη και οι «ζημιές» για την ομάδα μας στην συγκεκριμένη αναμέτρηση σε μια ζυγαριά, τότε μετά βεβαιότητας η πλάστιγγα θα έγερνε χωρίς αμφιβολία στις «ζημιές».
Σ' ένα πρώτο ημίχρονο εφιάλτη για την Πέλλα, που πολύ εύκολα η πρόκριση θα είχε πετάξει, αν οι επιθετικοί των φλοξενουμένων ήταν πιο εύστοχοι και ο Ογκανέζωβ δεν κατέβαζε τα «ρολά». Νωθρό το ξεκίνημα και οι πρώτες προειδοποιητικές επισκέψεις από το Σταυροδρόμι έκαναν γρήγορα την εμφάνισή τους. Αποτέλεσμα αυτών σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ήταν να προηγθούν οι φιλοξενούμενοι με κοντινό σουτ του Βαρδαρέντση στο 15'. Η Πέλλα δεν έδειχνε να ξυπνά και πέραν της κραυγαλές ευκαιρίας του Χωραφά, δεν απείλησε ιδιαίτερα το τέρμα του Σταυροδρομίου. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτες ευκαιρίες όχι μόνο να σκοράρουν, αλλά και να καθαρίσουν την πρόκριση. Ο κορυφαίος της Πέλλας στο πρώτο ημίχρονο Ογκανέζωβ, όμως είχε αντίθετη άποψη και την κράτησε όρθια και ζωντανή με εξαιρετικές επεμβάσεις. Ήρθε και η αστοχία των παικτών του Σταυροδρομίου που μεταξύ άλλων είχαν κι ένα δοκάρι, που έχασαν απίστευτες ευκαιρίες από πλεονεκτική θέση, για να δώσει ανάσα ζωής στην Πέλλα που παρέμεινε στο παιχνίδι.
Προσωπική ενέργεια του κορυφαίου της Πέλλας σήμερα Μπρατσούδη και ανατροπή μέσα στην περιοχή απέφεραν το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Καραμούζας στο 40'. Το αποκορύφωμα της κακής παρουσίας της Πέλλας στο πρώτο ημίχρονο, το κατάφερε ο αρχηγός Κώστας Καμπούρης, που μετά από αψυχολόγητη ενέργεια αποβλήθηκε με απεύθειας κόκκινγ στην εκπνοή και έβαλε την Πέλλα σε άσχημες σκέψεις και με την πλάτη στον τοίχο για το δεύτερο ημίχρονο.
Στο δεύτερο τα πράγματα ήταν διαφορετικά, έστω κι αν αυτοί που ευτύχησαν να ξαναπροηγηθούν στο παιχνίδι ήταν οι φιλοξενούμενοι στο 60' με κεφαλιά. ύστερα από κακή έξοδο του πολύ καλού σήμερα Ογκανέζωβ. Η Πέλλα πιο ψυχωμένη και με περισσότερες δυνάμεις ισοσκέλισε το αριθμητικό μειονέκτημα με το αδιάκοπο τρέξιμο και την πίστη για ανατροπή της δύσκολης κατάστασης που είχε διαμορφωθεί. Πίεσε και στο 70' με πολύ ωραία προσπάθεια και πάλι του Μπρατσούδη και σουτ που είχε και την τύχη με το μέρος του αφού η μπάλα βρήκε σε αμυντικό πριν καταλήξει στα δίχτυα για την ισοφάριση. Η Πέλλα συνέχισε να είναι καλύτερη και στη συνέχεια και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για γκολ σχεδόν σε κάθε επίθεση, αλλά δυστυχώς χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το Σταυροδρόμι χωρίς να έχει την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου, δημιούργησε κι έχασε 2-3 ευκαιρίες στην κόντρα, κι από στημένες φάσεις. Το τελικό 2-2 στην κανονική διάρκεια κρίνεται δίκαο για τις δύο ομάδες, που κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.
Εκεί η Πέλλα πιο αποφασιστική, κατάφερε στο 102' να κάνει την ανατροπή με πολύ ωραίο πλασέ τοτ Γεωργιάδη, από πάσα του Χαχαμίδη. Το Σταυροδρόμι προσπάθησε να πιέσει, αλλά η Πέλλα είχε πάρει τον έλεγχο και είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση, πειθαρχία και σοβαρότητα στο παιχνίδι της. Καλές ευκαιρίες χάθηκαν κι από τις δύο πλευρές με την μερίδα του λέονοτος στην Πέλλα, το Σταυροδρόμι όμως είχε οριζόντιο δοκάρι από μακρυνό ψηλοκρεμαστό σουτ. Αποβολή στο 110' για το Σταυροδρόμι με δεύτερη κίτρινη γαι σκληρό φάουλ από τον Κανελλιαδη
Το κερασάκι στην τούρτα και για τη νίκη-πρόκριση αλλά και για την προσωπική του απόδοση, έβαλε ο Μπρατσούδης στο 120' όταν εκμεταλεύθηκε την επιπολαιότητα του τερματοφύλακα να διώξει βεβιασμένα την μπάλα και με εκπληκτική προβολή έγραψε το τελικό 4-2.
Καλή η πρόκριση αλλά σε 3 μέρες η Πέλλα θα πρέπει να ξεπεράσει κούραση, τραυματισμούς και κάρτες ώστε να υποδεχθεί την Νέα Πέλλα στο γειτονικό ντέρμπι.
Την ψυχή και το περίσσιο πάθος από τους παίκτες της Πέλλας, καθώς και τη νίκη πρόκριση, είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε από την σημερινή αναμέτρηση. Αξιόμαχο και ανταγωνιστικό όσο είχε δυνάμεις το Σταυροδρόμι.
Κορυφαίος ο Μπρατσούδης και κατάθεση ψυχής απ' όλη την ομάδα.
Με «εύκολα» λάθη η διαιτησία του έμπειρου κ. Σιδηρόπουλου.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Μπουράκης, Τόζογλου, Νουσιόπουλος, Σταυρακάκης, Μπρατσούδης, Καμπούρης, Καραμούζας, Χαχαμίδης, Χωραφάς(Βόλκος(Παναγιωτέλης)), Γεωργιάδης(Καρασμάνης).

























Δεν υπάρχουν σχόλια: