Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΛΛΑ - ΝΕΑ ΠΕΛΛΑ (2-0)3-0

Τέλος καλό, όλα καλά για την Πέλλα και χωρίς γενικότερα «παρατράγουδα» μέσα κι έξω από το γήπεδο, κύλισε το σημερινό γειτονικό ντέρμπι με τη Νέα Πέλλα. Η Πέλλα με καλή διαχείριση έκαμψε σχετικά εύκολα την αντίσταση της «αδύναμης» Νέας Πέλλας και πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στην βαθμολογία της στο πρωτάθλημα.
Στο πρώτο ημίχρονο μονόλογος για την καλή Πέλλα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, πέτυχε δύο τέρματα και απλοποίησε πολύ νωρίς τα πράγματα, βάζοντας στέρεες βάσεις για την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.
Κατοχή, υπεροχή, πίεση απέφεραν δύο τέρματα σ' ένα τρίλεπτο μετά το πρώτο 25λεπτο για την Πέλλα, με τους Μπρατσούδη (25') και Γεωργιάδη (28') με κοντινά σουτ να ανοίγουν τον προσωπικό τους λογαριασμό τερμάτων στο φετινό πρωτάθλημα. Στο δεύτερο γκολ εκπληκτική προσπάθεια και πάσα του Σταυρακάκη
Η Νέα Πέλλα δεν υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο μέρος και μόλις μια-δυο φορές πάτησε την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως καμία υποψία ευκαιρίας. Παθητικός ο ρόλος της δεν έδειχνε να μπορούσε να αντιδράσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο μετά τα 120 λεπτά κυπέλλου μεσοβδόμαδα και μάλιστα με αριθμητικό μειονέκτημα, ο ρυθμός της Πέλλας έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα η Νέα Πέλλα να πάρει τα ηνία του αγώνα και να απειλήσει άμεσα τρεις φορές το τέρμα του Ογκανέζωβ. Τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με την μία να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι του Ογκανέζωβ, που όμως δεν απέφεραν το αναμενόμενο για τους φιλοξενούμενους. 
Η Πέλλα που έπαιξε με αντεπιθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο με «μαξιλαράκι» το 2-0 του πρώτου, χωρίς να έχει καλή εικόνα, δημιούργησε και έχασε τρεις-τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Γεωργιάδη και Χωραφά να καθαρίσει το παιχνίδι. Το φρεσκάρισμα της επιθετικής γραμμής και τα μεγαλύτερα ρίσκα της Νέας Πέλλας, απέφεραν και τρίτο τέρμα με τον Βογιατζή στο 80' μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Βόλκου. Βογιατζής που κι αυτός σκόραρε φέτος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.
Η Πέλλα πήρε δίκαια τη νίκη, όμως δεν έπεισε ακόμη μία φορά με την αγωνιστική της κατάσταση. Η μεσαία γραμμή σ' έναν ακόμη αγώνα και με την απουσία του τιμωρημένου Καμπούρη, δεν προσέφερε τις λύσεις που επιζητά ο κ. Τσιμπίνης σε άμυνα και επίθεση.
Η Νέα Πέλλα με πολλές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές, θα έχει πολύ δύσκολο έργο φέτος για την επίτευξη του στόχου της.
Καλό το διαιτητικό τρίο, απέφυγε τα μεγάλα λάθη σ' έναν σχετικά εύκολο αγώνα.
Πολύ κόσμος και πολλές οι επώνυμες παρουσίες στην εξέδρες της Πέλλας, με προεξέχουσα αυτή του προέδρου της Ε.Π.Σ. Πέλλας Αστέριου Αντωνίου.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Σταυρακάκης, Νουσιόπουλος, Τόζογλου, Ριζόπουλος, Μπρτασούδης(Παναγιωτέλης), Καραμούζας, Χαχαμίδης, Μπουράκης(Βόλκος), Γεωργιάδης(Χωραφάς), Βογιατζής.






















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει η Πελλα ηταν σαφως καλυτερη σε ολα τα επιπεδα και αξιζε τη νικη. Αλλα απορω πού ειδατε την καλη διαιτησια. Το πρωτο γκολ ειναι ακυρο λογω καταφανεστατου φαουλ στον τερματοφυλακα της Νεας Πελλας(υπαρχει και σχετικο βιντεο). Επισης το τριτο γκολ πιθανως να ειναι οφσαιντ αλλα το λεω με καθε επιφυλαξη γιατι η οπτικη γωνια απο την κερκιδα ειναι κακη. Τελος,πολλα αναποδα φαουλ και για τις 2 ομαδες και λαθη και στο πειθαρχικο κομματι. Δεν τα αναφερω αυτα για να μειωσω τη νικη της Πελλας αλλα για να προβληματιστουν καποιοι για τις κακες διαιτησιες στην αρχη του πρωταθληματος και στο κυπελλο.
Βασιλης