Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , αναγνωρίζοντας την "παρεμβατική" δυναμική" της Άθλησης και της Διά Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους .
Το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών πιστό στην αθλητική του παράδοση ,υλοποίησε σήμερα( εξαιτίας δυσμενών καιρικών  συνθηκών των τελευταίων ημερών)  μια πληθώρα αξιόλογων  δράσεων , με πρωτεργάτες τους υπευθύνους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Σερέτη Θεολόγο και Βαλιέρο Νικόλαο αλλά και σύσσωμο τη Διεύθυνση και  το Σύλλογο Διδασκόντων
.Ενδεικτικά το πρόγραμμα περιελάμβανε Κινητικές Δραστηριότητες-Αθλήματα στα πλαίσια ενδοσχολικών αγώνων, Αθλοπαιδειάς  στην καλαθοσφαίριση και Πετοσφαίριση μεικτών ομάδων μαθητών-τριών (με συμμετοχή παιδιών με αναπηρία κάθε μορφής) καθώς ο θεματικός άξονας ήταν "Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί , όλοι ίσοι ".
Παράλληλα οι ανωτέρω αγώνες εμπλουτίστηκαν και συνδυάστηκαν με σειρά- κυλιόμενων-  παράλληλων δράσεων όπως  1)  Συζήτηση  στις τάξεις( με την καθοδήγηση όλων των καθηγητών) για τις έννοιες Ισότητα, Διαφορετικότητα, Ανεκτικότητα, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Στερεότυπα ,Διακρίσεις, Προκαταλήψεις, Ρατσισμός κα. 2) Προβολές ταινών μικρού μήκους και βίντεο συναφούς θεματολογίας με τίτλο: "Βλέπω, Ευαισθητοποιούμαι, Δρώ" και διαδραστική συζήτηση κι αναστοχασμό  με υπευθύνους τους  καθηγητές της Πληροφορικής κ. Σιγκούδη Γρηγόρη και Βακάλη Σοφία 3) Χορογραφία ομάδας μαθητριών (   Μπαντιμαρούδη, Αβραμίδου, Βασιλίσιν, Δάρτση )  με θέμα " Χορεύω κι Εγώ!" κοντά στο πνεύμα της ημέρας 4) Ακρόαση και προβολή τραγουδιών μ'αντίστοιχους στίχους   στο εργαστήριο Μουσικής με υπεύθυνο καθηγητή τον κ.Λάιο Αθανάσιο και προσπάθεια  μουσικής δημιουργίας τραγουδιού ( από τους  μαθητές της Χορωδίας ) με τίτλο: "Το δικό μας τραγούδι"και 5) καλλιτεχνικές  δημιουργίες ( κολάζ, σελιδοδείκτες, πλακάτ με αντιρατσιστικά συνθήματα κ.α.) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νιφόρου Όλγα.
Έτσι λοιπόν, το 3ο Γυμνάσιο , αναγνώρισε έμπρακτα και με τον πιό δημιουργικό τρόπο τη συμβολή του Αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η άσκηση , η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα, η συμμετοχή,  κλπ. που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών πολιτών και  αυριανών διά βίου ασκουμένων καθώς και μιας  ευρύτερης Αθλητικής Παιδείας.
Και του χρόνου!







Δεν υπάρχουν σχόλια: