Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Εμετρήθη, εψηφίσθη, αλλ' ευρέθη ελλειπής η κυβέρνηση - Πήρε ψήφο, όχι εμπιστοσύνη

Τους βουλευτές των δύο κομμάτων -και μόνο- που την συναποτελούν, πέτυχε να συγκεντρώσει η κυβέρνηση, κατά την ψηφοφορία επί της ψήφου εμπιστοσύνης, λίγο μετά τη 1 μ.μ. του Σαββάτου, στη Βουλή. 155 βουλευτές (όσους ακριβώς αριθμεί η κοινοβουλευτική δύναμη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ) ψήφισαν "ναι", 131 ήταν τα "όχι", ενώ 2 βουλευτές ψήφισαν "παρών". Πρόκειται για τους Γρηγόρη Ψαριανό και Κατερίνα Μάρκου, που εξελέγησαν με τη ΔΗΜΑΡ αλλά έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.
Το αποτέλεσμα αποτελεί "πύρρειο" νίκη της δικομματικής κυβέρνησης, αφού είναι πλέον ακόμη πιο φανερό ότι ο αριθμός 180 που οδηγεί σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από την παρούσα Βουλή, όλο και απομακρύνεται. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν τον βλέπουν "ούτε με τα κιάλια", όπως είπε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.
Στους 12 απόντες, περιλαμβάνονται η Ζωή Κωνσταντοπούλου (απουσιάζει σε γαμήλιο ταξίδι), και ο Γιώργος Σταθάκης (βρίσκεται στη σύνοδο του ΔΝΤ στη Νέα Υόρκη)από τον ΣΥΡΙΖΑ (είχαν και οι δύο ενημερώσει το προεδρείο της Βουλής), ο Γιώργος Νταβρής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών (εξελέγη με τους ΑΝΕΛ), ο ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή), καθώς και οι 8 προφυλακισμένοι βουλευτές, 7 της Χρυσής Αυγής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Γιάννης Λαγός) και ο ανεξάρτητος (εκλεγμένος με τη Χ.Α.) Στάθης Μπούκουρας.

Πουλακίδας Κώστας 
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: