Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Τα κυριακάτικα αποτελέσματα στα γήπεδα της Πέλλας

Αίσθηση προκάλεσε το σκορ στην Κρύα Βρύση, με την τοπική ομάδα να σκορπίζει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα τον αδύναμο Ορφέα Ριζαρίου. Ο Εξαπλάτανος πήρε το διπλό στο Ριζό, αφήνοντας παράλληλα την τοπική ομάδα προσωρινά χωρίς προπονητή μετά την παραίτηση Υφαντίδη.
Τέλος για την Α1 σε παιχνίδι που αποδείχθηκε μόνο «κατ' ευφημισμόν» ντέρμπι,  δεν είχε μόνο νικητή αλλά θριαβευτή, αφού ο Αλμωπός Αριδαίας νίκησε με το ευρύ 4-1 τον φιλόδοξο Ηρακλή Άσπρου.
Στο παιχνίδι της Αριδαίας όπου έδωσα το παρόν κι έχω προσωπική άποψη, ο Αλμωπός χωρίς να είναι αισθητά πολύ καλύτερος, πέτυχε μεγάλη και ευρεία νίκη επί του Άσπρου, αφού ήταν πιο διψασμένος, πιο σοβαρός, πιο συνεκτικός, πιο ουσιαστικός και πιο αποτελεσματικός. Σίγουρα είχε και την τύχη με το μέρος του, αφού στις μεγάλες και καλές ευκαιρίες του σε όλο το παιχνίδι, ευτύχησε να σκοράρει με «μπασκετική ευστοχία». Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες με καλές προϋποθέσεις δεν συγκράτησα για τον Αλμωπό, παρά μόνο ελάχιστες που είχαν προοοπτική αλλά δεν τελειώσαν θετικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων δεν είχε ούτε μία απόκρουση στο ενεργητικό του, παρά μόνο έβλεπε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του ισάριθμες φορές, στις τέσσερις μεγαλύτερες ευκαιρίες των γηπεδούχων! Κι από την άλλη οι φιλοξεούμενοι με τις ίδιες περίπου μεγάλες φάσεις, κατάφεραν να σκοράρουν μόλις μία φορά, μ' ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς που αποζημίωσε με το παραπάνω τους φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Κοντά οι γραμμές, κλείσιμο των χώρων, με διπλομαρκαρίσματα μεσοαμυντικά πάνω στην επικίνδυνη μεσοεπιθετική γραμμή των φιλοξενουμένων, πολύ τρέξιμο και πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή, ταχύτητα και οξυδέρκεια στην επίθεση στα λάθη και την αδράνεια της άμυνας του Άσπρου, ήταν τα στοιχεία που απέφεραν αυτό το εμφαντικό 4-1. Ο Αλμωπός διάβασμένος, εκμεταλεύθηκε άριστα τις εμφανείς και μάλλον μόνιμες αδυναμίες της ομάδας του Άσπρου κυρίως στην αμυντική της γραμμή.
Σκόραραν για το Αλμωπό οι Παντελίδης, Ελευθεριάδης.Χ., Ελευθεριάδης.Γ. και Ελευθεριάδης.Λ. με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, ενώ για το Άσπρο το γκολ «ποίημα» πέτυχε στο δεύτερο ο Πλατάκης. Πολύς κόσμος στο γήπεδο, θύμισε άλλες παλιές καλές εποχές. Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Καρυπίδη, με ελάχιστα ανούσια λάθη.
Ας δούμε όλα τα σημερινά αποτελέσματα.

Α1 ερασιτεχνική
Αλμωπός - Ηρακλής Άσπρου 4 - 1
Δόξα Ριζού - Δόξα Εξαπλατάνου 0 - 2
Ακαδημία Κρ. Βρύσης - Ορφέας Ριζαρίου 10 - 0

Α ερασιτεχνική - 1ος όμιλος
Άρης Νησίου - Ηρακλής Γαρεφείου 2 - 1
Μακεδονικός Ίδας - Μ.Α. Άρνισσας 3 - 3
Δάφνη Παναγίτσας - Μ.Α. Όρμας 2 - 2
Άρης Υδραίας - Αναγέννηση Δωροθέας 1 - 4 (

Α ερασιτεχνική - 2ος όμιλος
Μ.Α. Αρσενίου - Δόξα Μελισσίου 1 - 4
Φίλιππος Γιαννιτσών - Δόξα Μαυροβουνίου 4 - 0
Άρης Αθύρων - ΠΑΟΚ Αραβησσού 3 - 1
Νίκη Καλής - Άρης Παλαιφύτου 2 - 2
Μ.Α. Ν. Μυλοτόπου - Φίλιππος Σταυροδρομίου 1 - 0

Β ερασιτεχνική - 1ος όμιλος
Πολυκάρπη Μοναστηράκι - Μακεδονικός Έδεσσας 5 - 1

Β ερασιτεχνική - 2ος όμιλος
Ασπίς Γυψοχωρίου - Σ.Φ. ΠΑΟΚ Γιαννιτσών 4 - 2
Αναγέννηση Λιποχωρίου - Ηρακλής Αγροσυκιάς 5 - 1
Απόλλων Ραχώνας - Ν. Αετός Σκύδρας 0 - 1




















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ πέτρο,ούτε οι φίλαθλοι του Ασπρου δεν είχαν τόσο θετική εικόνα για την ομάδα τους απ ότι περιγράφεις εσυ.