Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 10η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργανώθηκε  το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο στα Γιαννιτσά, από τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης του Δήμου Πέλλας σε συνεργασία με την Δημοτική Χορωδία του Αλεξάνδρειου Ωδείου Γιαννιτσών.
Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τέτοια περίοδο, στα πλαίσια του εορτασμού της Απελευθέρωσης της πόλης των Γιαννιτσών από τον τουρκικό ζυγό, κλήθηκαν και συμμετείχαν οι Χορωδίες:
- ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. «ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ»  με μαέστρο τον κ.Δημήτρη Αμανατιάδη και μουσικούς τους Φίλκα Φοίβο στο πιάνο,Γραμματικόπουλο Φιλάρετο στην κιθάρα και Κίρο Αθανάσιο στο μπουζούκι.
- ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ με μαέστρο της τον κ. Γιάννη Σγούρα που συνόδευε και στο πιάνο.
- ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΝΑΟΥΣΑΣ με μαέστρος της τον Πέτρο Ρίστα και τους μουσικούς Σοφία Στάμκου πιάνο και Αφροδίτη Παγκούρα φλάουτο  και την
- ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΩΡΕΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ με μαέστρο τον κ. Δημήτρη Καμπούρογλου και μουσικούς, τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές Δημοτικών Ωδείων κ. Γιάννη Ανδρόνογλου και Μιλτιάδη Κασάρα.
Κάθε μια χορωδία παρουσίασε ένα πλούσιο ρεπερτόριο πλαισιωμένο από αξιόλογα μουσικά έργα με τα μέλη των χορωδιών να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ως γνωστό οι χορωδοί, όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Γιαννιτσιώτικης Χορωδίας κ. Βασίλης Τραούδας, είναι άνθρωποι της καθημερινότητας, κυρίως ερασιτέχνες, αλλά που επίμονα ασχολούνται  όλο το χρόνο και εκφράζονται μέσα από την ποίηση, τους στοίχους τις συνθέσεις και μουσικές επεξεργασίες μεγάλων δημιουργών, υποβοηθούμενοι από την ακούραστη, πολλές φορές ψυχοφθόρα, αλλά σίγουρα τη δημιουργική δουλειά των μουσικών δασκάλων, που παρά τις επαγγελματικές τους δυσκολίες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, τη ψυχή τους, για το καλύτερο μουσικό αποτέλεσμα.       Είναι γεγονός ότι το έργο των ελληνικών χορωδιών θεωρείται βαθύτατα κοινωνικό, αφού δημιουργούν ανά την επικράτεια "μουσικές οικογένειες" με πολιτισμική αφενός δράση αλλά και με αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης μεταξύ τους, κόντρα στη σημερινή αποξένωση και στην εσωτερική μας μοναξιά.    Σε μια εποχή των μνημονίων, δύσκολη και σκληρή, με κρίση ηθικών και θεσμικών αξιών, όπου καθημερινά μας κατακλύζουν τα πρόχειρα και ευτελή ακούσματα, το χορωδιακό κίνημα της πατρίδας μας, αναμφισβήτητα, αποτελεί ελπιδοφόρο εγγύηση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας, Βουλευτές του Νομού,  ο Δήμαρχος Πέλλας με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΠ, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.  

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
          ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια: