Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Κύκνειον άσμα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την κυβέρνηση, παρά την τεχνητή αναπνοή που αναμένεται να δώσουν γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές. Το πυροτέχνημα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης δεν μπορεί να αναστείλει τη βαθιά κρίση πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, η οποία είναι μειοψηφία στο κοινωνικό σώμα και γίνεται πλέον εμφανές ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.
Ήδη από παράγοντες του συντηρητικού χώρου διακινούνται σενάρια για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς τον Σαμαρά, ενώ οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη διαρκή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζει δυναμική αυτοδυναμίας. Το σενάριο επιτυχίας, που προπαγανδίζει ο Σαμαράς, δεν βγαίνει καθώς ο προϋπολογισμός είναι εικονικός και στην πραγματικότητα κράτος και φορολογούμενοι καταφεύγουν σε εσωτερική στάση πληρωμών.
Την ίδια ώρα η ψυχρολουσία Ντράγκι, για την αγορά ομολόγων και τίτλων που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα βρίσκεται σε πρόγραμμα, ανατρέπει την κυβερνητική προπαγάνδα περί του τέλους της τρόικας και του Μνημονίου.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: