Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Στην αντεπίθεση περνά ο Σύνδεσμος Κολεγίων

Με οξύτητα επιτέθηκε την Παρασκευή ο Σύνδεσμος Κολεγίων στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία παρουσίασε πίνακα ΙΕΚ και κολεγίων που θα κλείσουν λόγω χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση με στόχο τη ρύθμιση των οφειλών όλων των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ και την Εφορία εντός των προσεχών τριών μηνών. Τα κολέγια επομένως που έχουν τέτοιες εκκρεμότητες θα τις ρυθμίσουν με τις νέες διατάξεις. Είναι περίεργο, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας να θέλει να θέσει διαφορετικές προθεσμίες από αυτές που ανακοινώνει η κυβέρνηση» ανέφερε ο Σύνδεσμος, προσθέτοντας ότι «ο πίνακας που κυκλοφόρησε από το υπουργείο Παιδείας με ονόματα 20 εκπαιδευτηρίων, με οφειλές προς το ΙΚΑ, περιλαμβάνει πολλά που έχουν κλείσει και ποτέ δεν είχαν πάρει άδεια κολεγίου, όπως το ΛΑΒΕΡΝ, αλλά και ένα κολέγιο μέλος μας που δεν έχει καμία εκκρεμότητα προς το ΙΚΑ αλλά μόνο ρυθμισμένες οφειλές. Το να διασύρεται όλη η ιδιωτική εκπαίδευση με την κυκλοφορία τέτοιων πληροφοριών είναι απαράδεκτο και δεν εξυπηρετεί την εκπαίδευση».
 Όπως προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας, ξεκινούν από σήμερα, Παρασκευή, οι διαδικασίες αναστολής λειτουργίας ΙΕΚ και κολεγίων με οφειλές προς το ΙΚΑ, τις οποίες και δεν έχουν ρυθμίσει. Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, οι επιχειρήσεις αυτές θα κλείσουν με την τελευταία ονομασία τους, οποιαδήποτε χρονική στιγμή και αν έγινε αυτό.
Οι συνολικές οφειλές των είκοσι επιχειρήσεων αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, ο κ. Λοβέρδος είχε αναφέρει ότι οι φοιτητές που είχαν εγγραφεί σε αυτά τα ιδρύματα θα διοχετευτούν σε δημόσια ΙΕΚ.
Με παρέμβασή της στο δημόσιο διάλογο για το ζήτημα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κάνει λόγο για επικοινωνιακό πυροτέχνημα αφού, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει. Επίσης, ζητούν «άμεσο και εντατικό έλεγχο όλων των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης, όχι μόνο για τα οικονομικά τους, αλλά για κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας (προγράμματα σπουδών, εξετάσεις, πιστοποίηση προσόντων εκπαιδευτικών, εργασιακές συνθήκες κλπ)».

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: