Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014 στο Μουσείο της Πέλλας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ένα πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είχε ως θέμα τα «Πρόσωπα του Χρόνου». 
Την Παρασκευή 26/9 υλοποιήθηκε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με τη συμμετοχή 52 μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών. Με βασικό όχημα το ειδικά σχεδιασμένο δισέλιδο φυλλάδιο εργασίας, οι μικροί ερευνητές συνεργάστηκαν σε ζευγάρια, μελέτησαν περισσότερο ή λιγότερο γνωστά εκθέματα του Μουσείου που εικονίζουν παιδιά ή ηλικιωμένους και έγραψαν γι’ αυτά φανταστικές ιστορίες. Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε, εξετάστηκε πολύπλευρα ο ρόλος του παιδιού (ζωντανού, νεκρού, ή θεοποιημένου) στην κοινωνία της αρχαίας Πέλλας.
Το Σαββατοκύριακο, 27 και 28/9, η είσοδος στο Μουσείο ήταν ελεύθερη και η επισκεψιμότητα του διημέρου άγγιξε τα 1070 άτομα, καθώς άλλωστε λειτουργεί παράλληλα και η νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Μακεδονικοί Θησαυροί», στην οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα εντυπωσιακά ταφικά ευρήματα από το Αρχοντικό Γιαννιτσών και τις Αιγές .


Δεν υπάρχουν σχόλια: