Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών γίνονται τα ΕΛΤΑ

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ ΑΕ»
Την...τύχη τους και στο ξυστό και στα λαχεία θα δοκιμάσουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα οποία προσεχώς θα μετατραπούν και σε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, αφού θα ενσωματώσουν στις υπηρεσίες τους την πώληση ΣΚΡΑΤΣ και λαχείων.
Οι συζητήσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ με την «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ» βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας να είναι ζήτημα λίγων ημερών. Τα ΕΛΤΑ στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας προγραμματίζουν να ξεκινήσουν από τις αρχές Νοεμβρίου την πώληση μέσω του πανελλαδικού δικτύου τους των λαχνών του ΣΚΡΑΤΣ (ξυστό λαχείο) και από τον Δεκέμβριο την πώληση και του Κρατικού Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου.
Από τη συνεργασία αυτή τα υπό αποκρατικοποίηση ΕΛΤΑ εκτιμάται ότι θα γίνουν πιο ελκυστικά σε μελλοντικούς επενδυτές, δεδομένου ότι τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα εκτιμάται ότι ίσως και να ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγές των ΕΛΤΑ επισημαίνουν ότι η πώληση ξυστών και λαχείων είναι μια δραστηριότητα στην οποία έχουν εισέλθει ταχυδρομικοί οργανισμοί του εξωτερικού εδώ και αρκετά χρόνια, προσθέτοντας ότι σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Τσεχία και η Ουγγαρία οι πελάτες του ταχυδρομείου μπορούν να αγοράζουν και τυχερά παιχνίδια: «Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το 30% των πωλήσεων των αντίστοιχων παιγνίων σε ορισμένες από αυτές τις χώρες πραγματοποιείται από ταχυδρομικά καταστήματα», επισημαίνουν.
Αν και η οριστική συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμα, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη, εξετάζεται ήδη το ενδεχόμενο η συνεργασία να διευρυνθεί ώστε από το δίκτυο των ΕΛΤΑ να μπορεί να γίνεται η διακίνηση του συνόλου των λαχνών της «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ».
Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο η εξόφληση των κερδών από τα λαχεία να γίνεται στα ταχυδρομεία από την επόμενη χρονιά.
Στον μέχρις στιγμής σχεδιασμό, πάντως, περιλαμβάνεται η μελλοντική έκδοση λαχνών ΣΚΡΑΤΣ που θα πωλούνται αποκλειστικά από καταστήματα και πρακτορεία του ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση κοινωφελών δράσεων. Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΤΑ, η διοίκηση εκτιμά ότι η συγκεκριμένη συνεργασία, η οποία εμπλουτίζει το προϊοντικό τους χαρτοφυλάκιο, αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα, τη ρευστότητα και την κερδοφορία τους.
Την ίδια στιγμή στην ολοένα και μεγαλύτερη ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών προχωρούν τα ΕΛΤΑ, τα οποία μέσω μίας νέας κινητής εφαρμογής φέρνουν το ταχυδρομείο στο... κινητό. Πρόκειται για μία εφαρμογή για iPhone και iPad, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο AppStore.
Ο χρήστης μπορεί να «κατεβάσει» δωρεάν τη συγκεκριμένη εφαρμογή ώστε από όπου κι αν βρίσκεται να μπορεί να:
• Βρει το κοντινότερο ταχυδρομείο.
• Εντοπίσει το ταχυδρομικό του αντικείμενο.
• Υπολογίσει το κόστος της αποστολής του.
• Βρει τον ταχυδρομικό κώδικα που αναζητά.
• Επικοινωνήσει αμέσως με τα ΕΛΤΑ ή να επισκεφθεί τη σελίδα των ΕΛΤΑ στο Facebook.
Σύντομα αντίστοιχη εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και για Android συσκευές.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: