Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου: "Ζώνη Πυρός" του Παναγιώτη Χατζημωϋσιάδη

Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Πέλλας, η Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωϋσιάδη
"ΖΩΝΗ ΠΥΡΟΣ"
το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, στις 8 μ.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και Εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Πέλλας (Χατζηδημητρίου και Εθνικής Αντίστασης, Γιαννιτσά).
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Καλημέρης.
Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο και θα συνομιλήσει με το κοινό.
Συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Πού βρίσκεται το σημείο επαφής ανάμεσα στη μοναχική περιπέτεια της γραφής και την κρίση της μέσης ηλικίας; Στο ατέλειωτο ερωτικό παιχνίδι των φύλων και στο υπαρξιακό άγος της φθοράς; Στη μνημονιακή διάλυση του κοινωνικού ιστού και στην αποκαθήλωση του ευρωπαϊκού οράματος; Στην υπονόμευση των δημοκρατικών κατακτήσεων και στον φασισμό του νεοναζισμού;
Ο συγγραφέας αναζητεί την απάντηση στη διακεκαυμένη ζώνη πυρός του παρόντος, όπου τα ίδια αρχέγονα ερωτήματα επανέρχονται ακόμα πιο επιτακτικά.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Παναγιώτης Χατζημωϋσιάδης γεννήθηκε το 1970 στα Γιαννιτσά. Είναι φιλόλογος και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει εκδώσει τα λογοτεχνικά βιβλία:  Τρεις μνήμες και δύο ζωές (Μεταίχμιο, 2005), Καλά μόνο να βρεις (Κέδρος, 2006) Το παραμύθι του ύπνου (Μεταίχμιο, 2008), Αστοχία υλικού (Μεταίχμιο, 2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια: