Αύριο ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, από τα πρατήρια σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Βενιζονοπωλών (ΟΒΕ).
Η ΟΒΕ εκτιμά επίσης ότι η τιμή του πετρελαίου θα κινηθεί, για μεν τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις κοντά σε εγκαταστάσεις πετρελαίου περιοχές, γύρω στα 1,04 ευρώ το λίτρο, στις δε άλλες περιοχές θα είναι αυξημένη κατά το κόστος μεταφοράς κλπ και θα κυμανθεί γύρω στο 1,10 ευρώ το λίτρο.
Η Ομοσπονδία ωστόσο υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι παρά τη μειωμένη, σε σχέση με πέρυσι, τιμή, δεν αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση και επιμένει στο αίτημά της για επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα επίπεδα του 2011.
Σχετικά με τα συστήματα εισροών-εκροών η ΟΒΕ αναφέρει ότι το σύνολο των πρατηρίων περιφέρειας Αττικής, Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Π.Ε. Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων έχει σε πλήρη λειτουργία τα συστήματα εισροών- εκροών, ενώ στην υπόλοιπη χώρα πρατήρια βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης με ορίζοντα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πηγή: avgi.gr