Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Bloomberg: "Χωρίς λογική" το σχέδιο Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο τώρα

Η σκέψη της κυβέρνησης Σαμαρά για έξοδο εδώ και τώρα από το μνημόνιο, σόκαρε τους επενδυτές. Τι απάντησαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg 
"Παράλογο", χαρακτηρίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο τώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, με συμμετοχή οικονομολόγων.
Το 85% απάντησε ότι η σκέψη Σαμαρά, δεν βρήκε θετική ανταπόκριση και δεν είναι λογική, εν μέρει λόγω και της επιμονής Ντράγκι να παραμείνουν οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση, υπό κάποιου είδους επιτήρηση, ώστε να μπορούν να ευεργετηθούν από τα μέτρα που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Επίσης, το 73% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση του Bloomberg αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ενώ το 50% πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης της από τις αγορές και ότι θα χρειασθεί τα χρήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το 10ετές ομόλογο της Ελλάδας, έφτασε στο υψηλότερό του επίπεδο το τελευταίο 9μηνο, αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης Σαμαρά.
"Αυτό που είναι σημαντικό, από οικονομικής απόψεως, είναι ότι η Ελλάδα να συνεχίζει να είναι δεσμευμένη σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο James Nixon, οικονομολόγος της Οξφόρδης και πρόσθεσε:
"Η κυβέρνηση σίγουρα θέλει να βγάλει το πόδι από το γκάζι των μεταρρυθμίσεων ώστε να αυξήσει τη δημοτικότητά της".
Τέλος, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πρόωρες εκλογές, εμπεριέχουν ρίσκο για την ελληνική οικονομία, καθώς εκτιμούν ότι μια κυβέρνηση Τσίπρα θα συγκρουστεί με τους δανειστές της Ελλάδας

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: