Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Πέλλα - Εθνικός Γιαννιτσών (1-1)2-2. Όπου «φτωχός» και η μοίρα του....

Η Πέλλα έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, αλλά στο τέλος μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη και με την ισοπαλία. Καλό ποδόσφαιρο από την ομάδα μας είδαμε στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα της επίτευξης των δύο τερμάτων της, ενώ το κακό της πρόσωπο το είδαμε στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Άσχημο όμως παιχνίδι μας έπαιξε για ακόμη μία φορά η «μοίρα»»(προγήθηκε αυτή με τον Εξαπλάτανο), αφού έστω κι έτσι κρατούσαμε τη νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις
Η Πέλλα ξεκίνησε δυνατά και έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία με το καλημέρα, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Μπρατσούδη μέσα στην περιοχή, με το δυνατό σουτ του οποίου να τραντάζει την συμβολή των δοκών και να φεύγει άουτ. Αυτό όμως διήρκησε μόλις πέντε λεπτά, αφού έπειτα το παιχνίδι μοιράσθηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης. Στο διάστημα αυτό η Πέλλα την κατοχή με ανορθόδξη πάντως ανάπτυξη, ο Εθνικός τις φάσεις, αφού σε δύο τρεις περιπτώσεις απείλησε την εστία του Ογκανέζωβ, με την μπάλα είτε να καταλήγει άουτ, είτε να απομακρύνεται από τον τερματοφύλακα της Πέλλας. Το γκολ των φιλοξενουμένων ήρθε στο 35' από ολέθριο λάθος στην αμυντική γραμμή και τον Μωϋσίδη να μην αστοχεί από κοντά. Πολλές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, για μη υπόδειξη οφσάιντ στον σκόρερ.
Η Πέλλα προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, κι ενώ έκλεισε στα καρέ του τον ΕΘνικό, δεν κατάφερνε να βρει λύσεις για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 45' από ένα περίεργο δουτ του Γεωργιάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που κρέμασε τον Παλιάικο που έμεινε στήλη άλατος μην μπορώντας να αντιδράσει. Η Πέλλα στα λεπτά των καθυστερήσεων απείλησε άλλες δύο φορές με τους Βόλκο και Μπρατσούδη, που από καλή θέση δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Έτσι μοιραία οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με σκορ 1-1.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με επιθετικό μονόλογο της Πέλλας, περιορίζοντας τον Εθνικό σε ρόλο κομπάρσου. Η αλλαγή στην επίθεση που επιχειρήθηκε λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έφερε άλλη πνοή στην επιθετικότητα της Πέλλας, που δυσκόλεψε πολύ το έργο της αμυντικής γραμμής των φιλοξεουμένων, που έδειχνε κάπως «χαμένη» και χωρίς την σιγουριά του πρώτου ημιώρου. Όμως και πάλι η Πέλλα δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πετύχει την ολική ανατροπή. Χρειάστηκε μια ατομική προσπάθεια του Μπρατσούδη στο 60', όπου αφού πέρασε δύο αμυντικούς, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον κ. Σιδηρόπουλο να υποδεικνύει άμεσως το πέναλτι. Εύστοχη εκτέλεση από τον Καραμούζα και το 2-1 άλλαξε άρδην τα δεδομένα, με ανατροπή αποτελέσματος και ψυχολογίας . Το πέναλτι αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.
Στο τελευταίο ημίωρο ο «διακόπτης» έκλεισε για ακόμη μία φορά φέτος για την ομάδα της Πέλλας. Βέβαια σ' αυτό συνετέλεσαν και οι μάλλον «ατυχείς» αλλαγές(δεν γνωρίζω αν υπήρξε τραυματισμός και έγιναν αναγκαστικά) που ακολούθησαν τόσο από τον πάγκο, όσο και εντός αγωνιστικού χώρου, όχι βέβαια σε πρόσωπα αφού οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν προσπάθησαν, αλλά σε θέσεις, οι οποίες φάνηκε να αποδιοργανώνουν την ομάδα, παρά να την βοηθούν. Ο Εθνικός πήρε την μεσαία γραμμή και την απόλυτη πρωτοβουλία με επιθέσεις κατά κύματα, που τον έφεραν τουλάχιστον 6-7 φορές πολύ κοντά στην ισοφάριση. Αστοχία και Ογκανέζωβ, κρατούσαν το 2-1 μέχρι τις καθυστερήσεις. Στις παραπάνω επιθέσεις εκτός από τις κλασικές ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι ατύχησαν σε μία περίπτωση, όταν το μακρυνό σουτ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Ογκανέζωβ και κατέληξε άουτ. Ήρθε όμως το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε μια επίθεση της ομάδας του ΕΘνικού, η μπάλα «κόλλησε» μέσα στην περιοχή της Πέλλας μετά από ακόμη ένα σουτ στο δοκάρι, κι ενώ ο επιθετικός ετοιμαζόταν από κοντά να την σπρώξει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, ανατράπηκε από τον Χωραφά και ο διατητής υπέδειξε χωρίς κανέναν ενδοιασμό πέναλτι. Ο Κηλίκης εκτέλεσε εύστοχα φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο παίκτης της Πέλλας αποβλήθηκε ως φυσική συνέπεια της ενέργειάς του. Στα λίγα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μέχρι την λήξη, δεν έγινε κάτι σημαντικό, με το τελικό 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων,
Η Πέλλα ήταν αυτή που έπρεπε τηρουμένων των αναλογιών μέχρι το 60', αλλά δυστυχώς τα παιχνίδια τελειώνουν αρκετά αργότερα. Χάθηκε σήμερα μια καλή ευκαιρία, έστω και με την βοήθεια της τύχης να πάρει μια πολύτιμη νίκη ανάσα, με πολύ θετικό αντίκτυπο για την συνέχεια του πρωταθλήματος, κάτι που φυσικά το έχει μεγάλη ανάγκη, αφού μετά από πέντε αγωνιστικές που ακολούθησαν την αλλαγή προπονητή, δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης. Και μάλιστα το «παθαίνει» δύο φορές μέσα στην έδρα της με πανομοιότυπο τρόπο, έχοντας προβάδισμα στο σκορ μέχρι τις καθυστερήσεις... Τέλος, η κακή μας απόδοση στο τελευταίο ημίωρο, δεν άφησε να φανεί η επιπλέον επιβάρυνση που είχε ο Εθνικός απ' το δύσκολο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Εδεσσαϊκό, σ' ένα γήπεδο βούρκο.
Ο Εθνικός των πρώτων 60 λεπτών με τα καλά και τα άσχημα, ήταν μια ομάδα της «σειράς« χωρίς να πείθει ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Όμως στο τελευταίο ημίωρο ο Εθνικός παρουσίασε το καλό του πρόσωπο, συντελώντας σ' αυτό λιμως και η κακή παρουσία της δική μας ομάδας με το black out που έπαθε..
Ο κ. Σιδηρόπουλος σε γενικές γραμμές δεν έκανε το πολύ μεγάλο λάθος, με εξαίρεση ίσως τη φάση του πέναλτι της Πέλλας, το οποίο πιο πολύ κερδήθηκε παρά έγινε.κατά την προσωπική μου άποψη και τα πολύ φειδωλά εώς ανύπαρκτα σφυρίγματα υπέρ της Πέλλας στο πρώτο ημίχρονο, σε σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Εθνικού. Ο πρώτος βοηθός κ. Τετραγώνης ελέγχεται για την φάση του πρώτου γκολ του Εθνικού, στο οποίο φαίνεται ο σκόρερ να είναι πιο μπροστά από την μπάλα στην πάσα που του έγινε.
Για την ομάδα μας ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη το πολύ σημαντικό ματς κυπέλλου με την Ακαδημία στην Κρύα Βρύση.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Σταυρακάκης, Νουσιόπουλος, Τόζογλου, Ριζόπουλος(Βόλκος)(Βογιατζής), Μπρατσούδης, Καμπούρης, Μπουράκης, Χωραφάς, Γεωργιάδης(Χαχαμίδης).








Δεν υπάρχουν σχόλια: