Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινούν το Σάββατο 15 Νομεβρίου οι αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Οι δικαιούχοι του  Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα στην ιστοσελίδα  www.energo-eke.gr, από τις 15 Νοεμβρίου έως τις τις 31 Δεκεμβρίου. Οι δικαιούχοι που θα ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας θα πάρουν το επίδομα αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου.
Ήδη από χθες, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων των 13 δήμων όπου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται ταχύρυθμα σεμινάρια στην Αθήνα, στα οποία συμμετέχουν δημοτικοί υπάλληλοι από οκτώ δήμους και στη Θεσσαλονίκη, στα οποία συμμετέχουν υπάλληλοι από πέντε δήμους της βόρειας Ελλάδας.
Ενώ νωρίτερα σήμερα, επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπου πραγματοποιούνται τα σεμινάρια της Αθήνας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Χρήστος Χάλαρης.
Ως τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική στροφή στη χώρα, χαρακτήρισε το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι για πολλά χρόνια, υπήρχε κατασπατάληση πόρων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, ενώ «σήμερα, τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιεί η χώρα μας είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη».
Κάνοντας αναφορά στον νέο θεσμό, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, σημείωσε ότι πρόκειται για «σύγχρονο θεσμό για την επίλυση των σύγχρονων οξυμένων προβλημάτων και βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα».
 Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι «η δικαιοσύνη και η διαφάνεια για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι εξασφαλισμένες» και τόνισε πως «δεν πρόκειται να μείνει απ' έξω κάποιος που το δικαιούται, αλλά ούτε να παρεισφρήσει κάποιος που δεν το δικαιούται». Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε τέλος, ότι όσοι δικαιούχοι υποβάλουν αίτηση έως τις 31 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το βοήθημα αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: