Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης των Γιαννιτσών σε κοινή σύσκεψη αποφάσισαν την συμμετοχή στην απεργία της 27 Νοέμβρη 2014 με κοινή απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 πμ μπροστά στην πλατεία του Δημαρχείου
Συνάδελφοι , πολίτες της Πέλλας,
Στις 27 Νοέμβρη θα είμαστε λίγες μέρες πριν προωθηθούν για ψήφιση τα συμφωνηθέντα με την τρόικα.
Συμφωνηθέντα που αφορούν :
• στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ απολύσεων - στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,
• στις ανατροπές στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, -ασφαλιστικό με μόνιμο μηχανισμό μείωσης των συντάξεων
• στο νέο ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ πείνας συνδεδεμένο με το νέο πλαίσιο αξιολόγησης,
• στην κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και στον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ – και κυρίως τους απεργιακού δικαιώματος.
Θα είμαστε λίγες μέρες πριν την ψήφιση ενός ακόμα αντικοινωνικού, μνημονιακου προϋπολογισμού –με:
>> κορύφωση της φοροεπιδρομής, αύξηση εμμέσων φορών, διατήρηση των υψηλών ποσοστό φορολόγησης χωρίς αφορολόγητο
>> περαιτέρω «πετσόκομμα» του κράτους πρόνοιας -πλήρη διάλυση της δημόσιας παιδείας
>> ισοπέδωση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Επίσης στις 27 Νοέμβρη θα είμαστε λίγες μέρες πριν την ψήφιση του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Τροποποιήσεις που εισάγουν ένα νέο καθεστώς ομηρίας και εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών και θα επηρεάσουν δραματικά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας προς ικανοποίηση των επιταγών της Τρόικας και των Τραπεζών, καθώς προωθούνται σε αυτό πλειστηριασμοί express, πολλαπλές και ηλεκτρονικές κατασχέσεις, περιλαμβάνονται διατάξεις που αφαιρούν και την τελευταία ελπίδα των απλήρωτων εργαζομένων για μερική, έστω, είσπραξη των οφειλομένων τους από τον εργοδότη αφού θα προηγούνται στο μοίρασμα του πλειστηριάσματος οι τράπεζες!
Εν όψει των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζονται -για ακόμη μία φορά- να επιβάλουν στον ελληνικό λαό Κυβέρνηση και Τρόικα, η Γενική Απεργία στις 27 Νοεμβρίου, πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο γεγονός. Να αποτελέσει μια ευκαιρία για κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Η νεολαία και οι άνεργοι που της κλέβουν το μέλλον, οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-φιλοδώρημα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, ή με τα «μπλοκάκια», οι συνταξιούχοι με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις, που ζουν με την αγωνία των νέων επερχόμενων περικοπών, στις 27 Νοέμβρη να γεμίσουν τους δρόμους και τις πλατείες και να διαδηλώσουν την απαίτησή τους για ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας, των απολύσεων, της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών και της παράδοσής του στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30ΠΜ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ- ΗΜΑΘΙΑΣ- ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: