Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι Σύροι στο Σύνταγμα

Σκεπασμένοι με κουβέρτες, μαζί με τις οικογένειές τους, περίπου πεντακόσιοι Σύροι παραμένουν για έκτη ημέρα στην Πλατεία Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή. Μία γυναίκα έπαθε υποθερμία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Οι εκατοντάδες Σύροι δηλώνουν ότι είναι πρόσφυγες πολέμου και ζητούν να τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα, καθώς επίσης να λυθούν τα οξυμμένα προβλήματα σίτισης και στέγασης, που αντιμετωπίζουν. Ζητούν ακόμη, να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με δεδομένο ότι αρκετοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και κυρίως τα παιδιά.
Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Υπηρεσίας Ασύλου, συλλογικοτήτων και εκπροσώπων των Σύρων, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των εκατοντάδων Σύρων.
Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισκέφτηκε τους Σύρους στο Σύνταγμα την Κυριακή.
Όπως είπε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της προσωρινής στέγασής τους.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: